Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gennep: Algeheel vuurwerkverbod

2020 loopt af met een sisser… In de gemeente Gennep komt een algeheel vuurwerkverbod. Sommige mensen vinden dat zonde van de prachtige traditie, anderen vinden het meer dan logisch én veilig.

 

 

Er is te veel overlast die leidt tot een algeheel verbod, de gemeente wil wel overwegen of er een vuurwerkshow kan komen. Fake Mulder van de SP:

 

 

 

 

Wij zijn helemaal klaar met het vandalisme en de bedreigingen aan het adres van hulpverleners.

 

 

De besluitvorming over het vuurwerkverbod is te zien vanaf 1.30.00.

 

 

Topdrukte

 

 

De politie sprak na de laatste jaarwisseling van topdrukte. Wijkagenten zijn uitgescholden en bekogeld met zwaar vuurwerk. Een man die op de Steendalerstraat in Gennep zwaargewond raakte door vuurwerk moet minstens een vinger missen. Terwijl agenten hulp boden werd de voorruit van de politiewagen vernield. Aanrijdingen, ongevallen met vuurwerk, een aanhouding en er sneuvelde een winkelruit. De laatste dagen van 2019 kwamen er ook diverse meldingen binnen van vuurwerkoverlast.

 

 

Ongeregeldheden nieuwjaarsnacht

 

 

In de rest van Nederland mogen consumenten de komende jaarwisseling ook geen vuurpijlen en knalvuurwerk meer afsteken. Alleen een beperkt assortiment siervuurwerk – zoals fonteintjes, bepaalde sierpotten en grondbloemen – blijft toegestaan. Al jaren pleiten burgemeesters, de politie, oogartsen en andere instanties voor een verbod.

 

 

Gennep is niet de enige gemeente met een algeheel vuurwerkverbod. Nadat Rotterdam recent besloot tot een vuurwerkverbod, volgde het aangrenzende Ridderkerk. In Apeldoorn, Vlaardingen, Almelo, Waddinxveen en Vlissingen wordt ook een verbod geëist.

 

 

Reacties