Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gezocht: Waarnemend burgemeester

Een afvaardiging vanuit de gemeenteraad en het college hebben vrijdag gesproken met de gouverneur van Limburg, Theo Bovens. De verwachting is dat uiterlijk half oktober een waarnemend burgemeester in Gennep zal aantreden die zes tot acht maanden zal blijven.

 

 

“Moreel kompas Theo Bovens hapert”

 

 

De waarnemer wordt op korte termijn benoemd door de gouverneur, zonder tussenkomst van de gemeenteraad. Tot die tijd neemt Peter Lucassen als locoburgemeester de taken waar. De vertrouwenscommissie – bestaande uit vertegenwoordigers van alle in de raad zittende fracties – wordt wel betrokken bij de selectie.

 

 

Korte termijn

 

 

De gemeente heeft aangegeven dat er vanwege de korte termijn behoefte is aan een kandidaat met ervaring als burgemeester. Deze hoeft dan bijvoorbeeld niet op de wettelijke taken te worden ingewerkt. Tevens is verzocht om iemand met verbindende en gezaghebbende kwaliteiten. De termijn van zes tot acht maanden stelt de raad in de gelegenheid op zorgvuldige wijze op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester voor gemeente Gennep.

 

 

De vacature voor burgemeester kwam vrij toen Peter de Koning concludeerde dat het niet meer haalbaar was de verstoorde relatie binnen het toenmalige college te herstellen.

 

 

Laatste werkdag burgemeester Peter de Koning

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 2 oktober 2019

 

 

Reacties