Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Hans Gilissen stopt als burgemeester van Venray

Hans Gilissen gaat per 1 januari 2020 stoppen als burgemeester van Venray. Dat heeft hij de Commissaris van de Koning, de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, en de ambtelijke organisatie in Venray meegedeeld.

 

 

Gennepenaar Hans Gilissen is dan zestien jaar burgemeester, waarvan precies tien jaar van de gemeente Venray, en vindt het een goed moment om ruimte te maken voor een opvolger. Hij kondigt deze stap nu aan om de gemeenteraad de tijd te geven op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester.

 

 

Ik heb het altijd uitstekend naar mijn zin gehad in mijn beroep en zeker ook in Venray. Het is een zeer intensief vak dat permanent een flinke wissel trekt op je persoonlijke leven. Dat is een gegeven dat ik vanzelfsprekend altijd heb geaccepteerd. Maar met het verstrijken der jaren merk ik dat dat zwaarder wordt. Voordat ik daarmee zowel Venray als mezelf mogelijk tekort doe, is het goed om de bakens te verzetten en plaats te maken.

 

 

Hans Gilissen

 

PvdA’er Hans Gilissen is in 1957 geboren in Gennep. Zijn vader was hier van 1947 tot 1973 burgemeester. Sinds 2010 is Hans burgemeester van Venray. Daarvoor was hij burgemeester van Laarbeek. Op zijn toekomst vanaf 2020 wil hij nog niet vooruitlopen.

 

 

Een nieuwe werkomgeving kan bijvoorbeeld elders in het openbaar bestuur liggen, in een non-profitinstelling, in een onderzoeksinstituut of in een brancheorganisatie.

 

 

De burgemeester van Venray heeft aangegeven het voor dit moment bij deze aankondiging te laten.

 

 

Er komen tegen het einde van het jaar nog genoeg momenten om bij het vertrek stil te staan. Tot die tijd blijf ik me met enthousiasme en gemotiveerdheid inzetten voor deze prachtige gemeente in deze fascinerende regio.

 

 

Bron: venray.nl

 

 

Reacties