Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Politiek

Limburg enige provincie met gedeputeerden FvD en PVV

Limburg krijgt als enige provincie in Nederland gedeputeerden van Forum voor Democratie en PVV. Dat maakte formateur Ger Koopmans (CDA) vrijdagmiddag bekend tijdens een persconferentie.

Limburg krijgt als enige provincie in Nederland gedeputeerden van Forum voor Democratie (FvD) en PVV. Dat maakte formateur Ger Koopmans (CDA) vrijdagmiddag bekend tijdens een persconferentie.

 

 

Er komen in totaal zeven gedeputeerden, net zoveel als bij het begin van het vorige provinciebestuur. Voor FvD wordt lijsttrekker Ruud Burlet uit Geleen gedeputeerde. Robert Housmans uit Born is de gedeputeerde voor de PVV. Housmans was ook lijsttrekker en zit sinds 2015 in het Limburgs Parlement. Hij is momenteel fractievoorzitter.

 

 

FvD was de grote winnaar van de provinciale statenverkiezingen in maart. De partij behaalde in één klap zeven van de 47 zetels in het Limburgs Parlement. De PVV heeft er ook zeven, twee minder dan in de vorige periode.

 

 

Brede coalitie Limburg lijkt van de baan

 

 

Verwant

Regio

Saskia Borgers is geïnstalleerd als dijkgraaf van Waterschap Limburg, met een focus op samenwerking en het verbinden van het waterschap met de samenleving. Ze...

Gemeente Gennep

Regio Noord-Limburg ontvangt 10 miljoen euro van de regering om de regio gezonder en welvarender te maken, met focus op kennisnetwerken, groen ondernemen, talentontwikkeling,...

Ven-Zelderheide

Op 8 februari 2024 vond in Ven-Zelderheide de officiële aftrap plaats voor de verbouwing van de lokale kerk tot een multifunctionele accommodatie (mfa).

Gemeente Gennep

In Gennep werden het afgelopen jaar 54,1 bestuurders per 10.000 inwoners van 15 jaar en ouder beboet voor rijden onder invloed, waarmee de gemeente...