Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

PvdA: ‘Stop met de Gennepermolen, bouw huurwoningen!’

De afgelopen maanden is de Gennepermolen veel besproken, zowel in de raad als in media en op straat.

 

De wethouder sprak zelfs over het ontwikkelen van een plein à la het prachtige Piazza Del Campo in Siena, maar hoe we dat gaan bereiken weet de wethouder niet. Dat is ook logisch, want de gemeente Gennep kampt met een aantal problemen.

 

De gemeente Gennep heeft een overschot aan koopwoningen in de planning staan. Denkt u maar aan het onafgebouwde Pagepark en de Heikant waar de eerste paal nog altijd in de grond moet worden geslagen. Dit zorgt ervoor dat andere wensen niet vervuld kunnen worden. Zo zijn er verzoeken binnen gekomen om woningen te splitsen.

 

Dit kan niet, want er is geen ruimte om nieuwe woningen toe te voegen aan de voorraad. En nu wordt het interessant. Initiatieven vanuit de Gennepse samenleving worden tegengehouden die plaatsvinden in bestaande wijken om een nieuwbouw project organisch te ontwikkelen. Organisch, wil dit zeggen: We hebben geen idee waar het naartoe gaat. Om uiteindelijk wel te kunnen zeggen: “Het is exact geworden wat we wilden.”

 

Jongeren staan jaren ingeschreven alvorens een keer kans te maken op een huurwoning. Daarnaast zien we dat steeds meer mensen alleenstaand door het leven gaan en ouderen die kleiner willen gaan wonen. De vraag naar (sociale) huurwoningen neemt dan ook toe. Het liefst kleinschalig – voor één- of tweepersoonshuishoudens – en in de lagere prijsklasse, aldus de Gennepse PvdA.

 

De PvdA Gennep vindt dat de Gennepermolen moet worden stopgezet.

 

Het is een prestigeproject waar de Gennepse bevolking geen enkel aantoonbaar belang bij heeft, maar wat wel weer tonnen zal gaan kosten. Het is een bodemloze put waar tien mensen die hun schaapjes al op het droge hebben mee gediend zijn terwijl er vele groepen springen om een passende woning.

 

Bron: gennep.pvda.nl

 

 

Reacties