Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Positief advies gemeenteraad over herbenoeming burgemeester De Koning

Vanavond heeft de Gennepse gemeenteraad een positief advies uitgebracht aan de minister van Binnenlandse Zaken over de herbenoeming van burgemeester Peter de Koning.

 

 

Peter de Koning

 

 

De Koning is lid van de VVD en woont in Milsbeek. Hij was van 2006 tot 2010 wethouder in de gemeente Ridderkerk. Sinds 2010 was hij wethouder in de Brabantse gemeente Steenbergen tot hij in 2012 Marlies de Loo opvolgde als burgemeester van gemeente Gennep.

 

 

 

 

Benoemingsprocedure

 

 

Burgemeesters worden benoemd voor een periode van zes jaar. Gouverneur Theo Bovens van de provincie Limburg had de Gennepse raad gevraagd de  herbenoemingsprocedure vóór de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 af te ronden. Formeel gaat de nieuwe periode voor burgemeester De Koning in per juni 2018 en deze loopt dan tot en met 2024. Omdat de burgervader van Gennep nu 64 jaar oud is, zal hij tegen het eind van zijn tweede termijn ruim in de pensioengerechtigde leeftijd zitten.

 

 

De benoemingsprocedure staat in de Grondwet en de Gemeentewet. Koning Willem-Alexander benoemt burgemeesters op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en na aanbeveling van de gemeenteraad.

 

 

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

 

 

Bron en foto: facebook.com/gemeentegennep

 

 

Reacties