Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Belastingkantoor

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

PvdA: ‘Raadsperiode van de gemiste kansen’

De ontwikkelingen in het winkelgebied van Gennep volgen elkaar in razend tempo op. In het vroegere pand van Nilessen komen appartementen en de COOP is vertrokken. De LIDL is ondertussen gestart met de sloop van het belastingkantoor.

 

 

Door de toenemende leegstand wil wethouder Lucassen met de ondernemersvereniging om tafel om de Zandstraat nieuw leven in te blazen. Wel geeft hij aan dat we met handen en voeten gebonden zijn door de beperkte financiële ruimte van de gemeente en de lokale woonvisie. Het had wethouder Lucassen gesierd wanneer hij had gezegd dat de gemeente zich lelijk in de eigen voet heeft geschoten.

 

 

Dat schrijft de Gennepse PvdA op haar website. Twee en een half jaar geleden stelde de sociaaldemocraten voor om het belastingkantoor om te bouwen naar een appartementencomplex. Het belastingkantoor was in het bezit van woningbouwvereniging Mooiland.

 

 

Er was en is behoefte aan sociale huurwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. De gemeente besloot de LIDL vrij baan te geven voor het realiseren van de supermarkt op die locatie en woningen voor de verkeerde doelgroep toe te staan aan de Gennepermolen. Inderdaad wel lekker dichtbij het centrum, maar het had goedkoper en beter gekund binnen de financiële ruimte die we hebben en de ruimte die de lokale woonvisie toelaat.

 

 

Wethouder Lucassen had samen met wethouder Welles volgens de PvdA jaren geleden in moeten zetten op een aanpak van meerdere problemen tegelijk.

 

 

Het belastingkantoor had dienst kunnen doen als appartementencomplex. De leegstand had aangepakt kunnen worden door bijvoorbeeld het winkelgebied te verkleinen en ondernemers te stimuleren te verhuizen naar de Zandstaat. Daarnaast een aantal woningen toe te staan naar voorbeeld van Nilessen en tegelijkertijd de puinhoop in de Pottenhoek aan te pakken.

 

 

‘Raadsperiode van de gemiste kansen’

 

 

De partij stoort zich aan het ‘hap-snap-beleid’ van het College van B&W en de steun die zij krijgt van coalitiepartijen SP, KERN en D66 en oppositiepartij CDA.

 

 

Concluderend is het de raadsperiode van de gemiste kansen.

 

 

Zie ook:
– BIJNA 15% VAN DE GENNEPSE WINKELS STAAT LEEG
– VVD GAAT ‘DE STRIJD’ AAN MET HET CDA
– CDA: ‘VEEL PRATEN, MAAR WEINIG BOUWEN’

 

 

Foto: FrankatGennepnu.nl

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Raadslid Dick van Dijck (CDA) heeft het college van Gennep opgeroepen om de verkeersveiligheid van het fietspad over de Maasbrug richting Oeffelt te verbeteren....

Column

Lokale wethouders in Nederland, zoals in Gennep, klagen over grote bezuinigingen opgelegd door de landelijke politiek, ondanks dat hun eigen partijen hiervoor verantwoordelijk zijn....

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal in Gennep bestaat één jaar. De partij zet zich in voor sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid. Ze hebben een nieuwe website gelanceerd en...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...