Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Raadsvergadering JoPo live op GennepNews

Het Elzendaalcollege en gemeente Gennep organiseren van 16 t/m 19 april Jongeren en Politiek (JoPo). Een project dat 16 jaar geleden op initiatief van de Gennepse politiek is gestart, waarbij leerlingen een politiek vraagstuk krijgen voorgelegd en op gemeentelijk niveau kennismaken met de politiek.

 

 

JoPo

 

 

De derdejaars mavo-, havo- en vwo-leerlingen gaan dit jaar aan de slag met het thema ‘Met een gezonde jeugd naar een gezonde toekomst’. De jongeren stellen een advies op over een locatie en het inrichten van een beweegplek voor jongeren in de directe omgeving van het Elzendaalcollege in Gennep-Zuid. De invalshoeken die ze onderzoeken liggen binnen het gebied van ruimtelijke ordening/veiligheid, sport en (positieve) gezondheid, haalbaarheid/financiën en draagvlak. Lokale politici begeleiden de jongeren.

 

 

Raadsvergadering live op GennepNews

 

 

Hoogtepunt van de projectweek is de raadsvergadering op donderdag 18 april om 13.00 uur, die dit jaar voor het eerst live te volgen is bij GennepNews op TVLtv. De leerlingen verdedigen dan hun standpunt in de raad en debatteren onder leiding van burgemeester Peter de Koning van gemeente Gennep. TVLtv is te ontvangen via het digitale televisiepakket. Bij Ziggo op kanaal 44, en via KPN, XS4ALL en Telfort op kanaal 1374.

 

 

 

 

Afsluiting

 

 

Op vrijdag 19 april evalueren de leerlingen hun werkzaamheden van de projectweek en presenteren de groepen hun plannen en de totstandkoming ervan aan dhr. Hayke Veldman, lid van de Tweede Kamer namens de VVD.

 

 

Reacties