Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Leisure Port

Politiek

Regiogemeenten stoppen met Leisure Port

De regiogemeenten in Noord-Limburg hebben na overleg besloten de samenwerking met Leisure Port te beëindigen want ze zijn ontevreden over de resultaten. Daarom gaan zij op zoek naar een nieuwe manier van vermarkting en promotie van de regio. Meer info op www.Gennep.News.

De regiogemeenten in Noord-Limburg (Bergen, Gennep, Leudal, Mook en Middelaar, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray) hebben na overleg besloten de samenwerking met Leisure Port te beëindigen. De gemeenten zijn ontevreden over de resultaten die Leisure Port boekt. Daarom gaan zij op zoek naar een nieuwe manier van vermarkting en promotie van de regio, in lijn met de nieuwe promotiestructuur van de provincie.

 

 

Leisure Port

 

 

Stichting Leisure Port, bekend van Liefde voor Limburg en de VVV-winkels, is een samenwerking tussen de regiogemeenten en het toeristisch-recreatieve bedrijfsleven, verenigd in platforms, in Noord-Limburg. Sinds 2016 voerden de gemeenten en Leisure Port gesprekken over de effectiviteit en het functioneren van Leisure Port. De stichting moet meer toeristen naar Noord- en Midden-Limburg lokken, maar doet dat blijkbaar onvoldoende. De gemeenten hebben besloten de subsidiekraan dicht te draaien. In totaal krijgt de stichting 600.000 euro subsidie per jaar. Gennep betaalt daar 85.000 euro aan mee.

 

 

Na analyse van de huidige situatie en het in kaart brengen van meerdere scenario’s voor de toekomst, concluderen de gemeenten dat zij te weinig vertrouwen hebben in voortzetting van de samenwerking met Leisure Port.

 

 

De regiogemeenten zien unaniem de meerwaarde van de toeristische platforms waarin de toeristisch-recreatieve ondernemers verenigd zijn.

 

 

Die willen we dan ook in stand houden.

 

 

Daarom zijn de gemeenten met spoed op zoek naar een kwartiermaker die in opdracht van de gemeenten gezamenlijk met de toeristische platforms, overige ondernemers en de gemeenten een regiopromotie nieuwe stijl ontwikkelt, in lijn met de nieuwe promotiestructuur van de provincie.

 

 

Verwant

Gennep

Op zondag 4 juni vond de Living Library van Biblioplus plaats bij Dialoogmuseum De Crypte in Gennep. Onder een stralende zon konden bezoekers genieten...

Gennep

Hé jij daar! Heb jij altijd al willen weten hoe het is om een echte archeoloog te zijn? Grijp dan nu je kans tijdens...

Gennep

Baby's en peuters in Gennep kunnen nu genieten van een leuke nieuwe activiteit tijdens het zwemmen. Pica Mare heeft een speciale gift ontvangen van...

Gemeente Gennep

Gennep, Ottersum en Ven Zelderheide bieden fietsliefhebbers de perfecte gelegenheid om te genieten van een prachtige fietstocht door betoverende landschappen en bijzondere tuinen. Deze...