Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Zandstraat Gennep
Zandstraat Gennep

Politiek

Wat betekent de RetailDeal voor Gennep?

Sinds maandag 11 maart is gemeente Gennep officieel RetailDeal-gemeente. In aanwezigheid van staatssecretaris Mona Keijzer tekende wethouder Janine van Hulsteijn de overeenkomst. Maar wat betekent dit voor Gennep? Dat lees je op www.Gennep.News.

Sinds maandag 11 maart is gemeente Gennep officieel RetailDeal-gemeente. In aanwezigheid van staatssecretaris Mona Keijzer tekende wethouder Janine van Hulsteijn de overeenkomst. Maar wat betekent dit voor Gennep?

 

 

 

 

RetailDeal

 

 

Een RetailDeal houdt in dat gemeenten het initiatief nemen om de belangrijkste betrokkenen bij elkaar te brengen, en samen tot een toekomstgericht beleid voor de detailhandel te komen. Wethouder Van Hulsteijn licht toe:

 

 

Het doel is succesvol innoveren en transformeren van het winkelgebied, zodat we weer meer consumenten naar ons centrum kunnen trekken. Dit is een van de ambities van het college.

 

 

Het College: Reuring in plaats van leegstand

 

 

Innovatie

 

 

Staatssecretaris Mona Keijzer tekende ook RetailDeals met de gemeenten Coevorden, Gorinchem, Weststellingwerf en de regio Parkstad Limburg. Hiermee staat de teller op 158 gemeenten die een RetailDeal hebben gesloten. Keijzer:

 

 

Misschien is het wel de winst van de crisis dat partijen hebben leren samenwerken.

 

 

Ze wees op het belang van innovatie voor de sector. Bijvoorbeeld het recent gelanceerde online platform Retail Insiders, dat actuele data, onderzoek en kennis biedt over de online en offline retail. Daarnaast nam ze heeft het eerste exemplaar in ontvangst van de publicatie Succesvol innoveren in winkelgebieden, een spoorboekje dat onder meer ingaat op hoe innovatie in een stad of winkelgebied kan worden gestimuleerd.

 

 

 

 

Leegstand

 

 

Winkelleegstand

 

 

Om de zorgwekkende leegstand in het centrum te bestrijden moeten keuzes worden gemaakt. De afgelopen maanden heeft gemeente Gennep stappen gezet om hierbij alle partijen om tafel te krijgen. Samen moet worden bekeken welk deel van het centrum nog kansrijk zou kunnen zijn.

 

 

Platform31

 

 

Met een extra investering van 10.000 euro krijft Gennep als proeftuin ondersteuning van kennis- en netwerkorganisatie Platform31. Van Hulsteijn:

 

 

Met de ondertekening van de RetailDeal krijgen we hierbij ook landelijke steun en nog meer expertise. De gemeenten kunnen zo van elkaar leren in de aanpak van de winkelleegstand.

 

 

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Volgens een recent benchmark-onderzoek uitgevoerd door Divosa, de vereniging van gemeentelijke directeuren in het sociaal domein, blijft het aantal bijstandsgerechtigden in de gemeente Gennep...

Gemeente Gennep

Het college van burgemeester en wethouders heeft de jaarstukken 2022 van de gemeente Gennep goedgekeurd en legt deze ter vaststelling voor aan de gemeenteraad....

Heijen

Op vrijdag 21 april was het feest in Heijen! Het startmoment van de verbouwing van MFA Heijen werd feestelijk gevierd met een tekenmoment. Van...

Gemeente Gennep

Op zaterdag 15 april vond de tweede editie van het Frisse Blik Festival plaats in Pica Mare, een evenement dat werkzoekenden en werkgevers bij...