Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space

Verkiezingscampagnes van start

Ondanks de frisse tegenwind stapten D66-leden zaterdag in de kenmerkende uitdossing zoveel mogelijk op de fiets voor een 66 km lange fietstocht door Noord-Limburg. Op woensdag 20 maart zijn er Provinciale Statenverkiezingen en dat betekent dat er op de trom geroffeld moet worden om mensen warm te krijgen voor een gang naar de stembus.

 

 

Door: Frans Thonen, foto’s: Jan Tomasila

 

 

De start van deze fietstocht begon in het mooie Gennep bij Bakker Bart. Daar spraken D66 Tweede Kamerlid Rens Raemakers, D66 lijsttrekker en Gedeputeerde Hans Teunissen en andere kandidatenleden op de lijst van D66 Limburg Noord onder wie bijvoorbeeld Paul Wessels, Anke Sonnemans en Ed Vandermeulen over de winkelleegstand in het centrum van Gennep, de woningbouw en de ruimtelijke ordening.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2293106067599299

 

 

Daarna bracht de delegatie een kort bezoek aan de succesvolle Kringloopwinkel van MaGe in Heijen en aan de huisartsenpraktijk van Afferden. Daar werd met huisarts Hans-Peter Jung gesproken over het thema Positieve Gezondheid, een concept waarin niet zozeer gefocust wordt op ziektes en aandoeningen als wel op de mogelijkheden van de mens om hun eigen leven betekenisvol in te richten en hierin regie te voeren.

 

 

 

 

Bijzonder was wel dat Jung geveld door vier gebroken ribben de D66 karavaan vanuit zijn bed welkom moest heten. Even daarna was hij toch in staat om het gezelschap in de woonkamer tekst en uitleg te geven over dit concept. Een concept dat past in de visie van D66 om te ‘kiezen voor een toekomst’ waarin zaken als de eigen kracht van de mens, een gezonde omgeving en een vitaal platteland enkele uitgangspunten zijn.

 

 

De start van deze 66 km lange fietstocht eindigde vandaag in Venlo. Ook de komende twee zaterdagen zal de D66 karavaan zoveel mogelijk op de fiets stappen om hun provinciale verkiezingsprogramma onder de aandacht te brengen.

 

 

VVD

 

 

VVD Gennep stond zaterdag voor Slagerij & Traiteur Aarnoutse in de Zandstraat. Wethouder Janine van Hulsteijn, fractievoorzitter Holger Rodoe, raadslid Bram Nijst en enkele ondersteunende leden boden een kopje koffie, thee of warme choco aan en namen de tijd voor een praatje met winkelend Gennep.

 

 

 

 

In de informele gesprekken kwamen er weer de nodige tips en ideeën naar voren, waarmee VVD Gennep de komende tijd aan de slag kan. Een nuttige start van het weekend dus.

 

 

Reacties