Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Voncken onder vuur

Ingrid Voncken uit Gennep blijft lijsttrekker van het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen in Sint Anthonis. Ondanks kritiek die nu ook klinkt via het blad Binnenlands Bestuur. Zo is te lezen in De Gelderlander.

 

 

Voncken is niet van plan als raadslid in de gemeenteraad van Sint Anthonis plaats te nemen. Voncken is alleen lijsttrekker om opnieuw wethouder te worden voor het CDA. Raadsleden moeten binnen de gemeentegrenzen wonen. Voor wethouders geldt die regel niet zonder meer. Voncken is al sinds 2015 wethouder, maar in die twee jaar is zij in Gennep blijven wonen. Vooralsnog heeft de gemeenteraad van Sint Anthonis een oogje toegeknepen en haar uitstel verleend op de verhuisverplichting.

 

 

John Bijl van het Periklesinstituut is niet te spreken over de gang van zaken.

 

 

Met de lijst schoffeert het CDA de manier waarop Nederland de vertegenwoordigende democratie heeft ingericht,

 

 

schrijft hij in een opiniebijdrage in het tijdschrift Binnenlands Bestuur.

 

 

Het CDA doet alsof de wethouder haar kandidaten meeneemt naar de gemeenteraad, in plaats van omgekeerd. Na de verkiezingen komt eerst het debat en dan pas de wethouder. We stemmen voor de gemeenteraad en niet voor wethouders.

 

 

Binnenlands Bestuur

 

 

Binnenlands Bestuur bestaat uit een tweewekelijks tijdschrift, een website, en een scala aan online activiteiten als digitale (thema-)nieuwsbrieven, een mobiele website en verschillende apps. Het magazine richt zich met nieuws, achtergronden, opinie en vacatures op ambtenaren en bestuurders.

 

 

Ingrid Voncken

 

 

Ingrid Voncken is sinds 2015 wethouder van de gemeente Sint Anthonis. Ze was eerder fractievoorzitter van het CDA in gemeente Gennep. Van 2008 tot 2014 was zij wethouder voor die partij.

 

 

 

 

Zie ook:
– Ingrid Voncken lijsttrekker CDA in Sint Anthonis

 

 

Reacties