Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

VVD wil inzicht in (overbodige) verkeersborden

Fractievoorzitter Janine van Hulsteijn van de VVD in Gennep stelt schriftelijke vragen over (overbodige) verkeersborden in de gemeente Gennep.

 

Verkeersborden zijn in veel gevallen noodzakelijk voor het regelen van verkeerssituaties. Uitgangspunt is dat de borden zorgen voor verkeersveiligheid. In de praktijk is het echter ook een feit dat een grote hoeveelheid borden bij elkaar de overzichtelijkheid en veiligheid in het verkeer vaak niet ten goede komt.

 

Het straatbeeld van Gennep wordt daarnaast met enige regelmaat ontsiert door slechte positionering van borden en door de staat van onderhoud van sommige borden. Bijkomend feit is dat wij als VVD Gennep de laatste tijd herhaaldelijk berichten van burgers ontvangen over overbodige verkeersborden in de hele gemeente.

 

Vanuit andere gemeenten heeft de VVD Gennep vernomen dat er digitale databases zijn met welke borden vervangen, verwijderd of verplaatst moeten worden.

 

Hebben we die in Gennep ook? Een dergelijk bestand lijkt ons belangrijk om inzichtelijk te krijgen waar borden overbodig zijn, waar borden juist effectiever geplaatst kunnen worden of waar juist borden geplaatst zouden moeten worden voor een betere veiligheid.

 

Als onderdeel van bovenstaande vragen benoemt Van Hulsteijn expliciet de gevaarlijke situatie bij de fietsoversteekplaats Diekendaal-Schaafsebosweg bij de N271.

 

De situatie ter plaatse is als volgt: fietsers vanuit Heijen naar Afferden worden geacht om op die oversteekplaats over te steken. Ter verduidelijking: fietsers in de tegenovergestelde richting fietsen verder door naar het kruispunt N271-De Grens. Door gebruikers wordt deze oversteekplaats als levensgevaarlijk omschreven. De verkeerssnelheid is vaak meer dan de toegestane 80 km per uur; het middengedeelte biedt nauwelijks voldoende ruimte om met beide wielen niet op de straat te staan. Verkeersborden op beide zijden van het middengedeelte zorgen ervoor dat fietsers aankomende auto’s niet kunnen zien.

 

 

n271

 

Reacties