Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

borden

Gennep

VVD wil inzicht in (overbodige) verkeersborden

Fractievoorzitter Janine van Hulsteijn van de VVD in Gennep stelt schriftelijke vragen over (overbodige) verkeersborden in de gemeente Gennep.

 

Verkeersborden zijn in veel gevallen noodzakelijk voor het regelen van verkeerssituaties. Uitgangspunt is dat de borden zorgen voor verkeersveiligheid. In de praktijk is het echter ook een feit dat een grote hoeveelheid borden bij elkaar de overzichtelijkheid en veiligheid in het verkeer vaak niet ten goede komt.

 

Het straatbeeld van Gennep wordt daarnaast met enige regelmaat ontsiert door slechte positionering van borden en door de staat van onderhoud van sommige borden. Bijkomend feit is dat wij als VVD Gennep de laatste tijd herhaaldelijk berichten van burgers ontvangen over overbodige verkeersborden in de hele gemeente.

 

Vanuit andere gemeenten heeft de VVD Gennep vernomen dat er digitale databases zijn met welke borden vervangen, verwijderd of verplaatst moeten worden.

 

Hebben we die in Gennep ook? Een dergelijk bestand lijkt ons belangrijk om inzichtelijk te krijgen waar borden overbodig zijn, waar borden juist effectiever geplaatst kunnen worden of waar juist borden geplaatst zouden moeten worden voor een betere veiligheid.

 

Als onderdeel van bovenstaande vragen benoemt Van Hulsteijn expliciet de gevaarlijke situatie bij de fietsoversteekplaats Diekendaal-Schaafsebosweg bij de N271.

 

De situatie ter plaatse is als volgt: fietsers vanuit Heijen naar Afferden worden geacht om op die oversteekplaats over te steken. Ter verduidelijking: fietsers in de tegenovergestelde richting fietsen verder door naar het kruispunt N271-De Grens. Door gebruikers wordt deze oversteekplaats als levensgevaarlijk omschreven. De verkeerssnelheid is vaak meer dan de toegestane 80 km per uur; het middengedeelte biedt nauwelijks voldoende ruimte om met beide wielen niet op de straat te staan. Verkeersborden op beide zijden van het middengedeelte zorgen ervoor dat fietsers aankomende auto’s niet kunnen zien.

 

 

N271

 

Verwant

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gemeente Gennep

Autodelen is dé oplossing voor gedeeld autogebruik, kostenbesparing en milieuvoordeel. Ontvang gratis advies en start jouw deelauto-initiatief vandaag nog! De gemeente Gennep en Trendsportal...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Heijen

Op vrijdag 23 februari vond de feestelijke opening plaats van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Heijen. Met de afronding van de verbouwing is het...