Agenda
Volg ons
Shared Space
 

VVD wil meer wijkagenten

De Gennepse VVD wil drie wijkagenten. Momenteel is alleen Anthony van Baal werkzaam voor de gemeente Gennep en het aanspreekpunt bij de politie.

 

 

Als wijkagent fiets ik vaak door de wijk en probeer ik zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij grotere evenementen in de gemeente Gennep. Ik begin iedere dag met het doornemen van alle Gennep-gerelateerde meldingen en kijk ik waar ik kan helpen.

 

 

Binnen de eigen wijk is de wijkagent verantwoordelijk voor de totale politiezorg. Dat betekent dat hij zich richt op de aanpak van sociale problemen, maar ook op overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer.

 

 

Landelijke norm

 

 

VVD Gennep is van mening dat aan de landelijke norm voldaan moet worden. De Politiewet schrijft voor dat elke eenheid één wijkagent moet hebben op 5000 inwoners. Dat cijfer wordt vrijwel nergens in Nederland gehaald.

 

 

Als lokale VVD hebben wij de veiligheid in de Gemeente Gennep hoog in het vaandel staan. Vandaar dat wij ook herhaaldelijk onze zorgen hebben geuit over het tekort aan wijkagenten bij de Politie Venray-Gennep.

 

 

Zegt de VVD op Facebook.

 

 

De beperkte capaciteit van de politie uit zich bijvoorbeeld door te lange opkomsttijden bij noodsituaties.

 

 

 

 

In april van dit jaar was het tekort aan agenten voor de burgemeesters van Gennep, Bergen, Venray en Mook & Middelaar al aanleiding om een brandbrief te sturen naar Den Haag.

 

 

Reacties

Deel bericht