Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Wethouders nemen gemeente op sleeptouw

Nu het college van gemeente Gennep niet meer over één boeg kan blijven varen hebben de wethouders en de vertrouwenscommissie een voorkeur voor een waarnemend burgemeester, die tijdelijk het roer overneemt in gemeente Gennep, nu Peter de Koning overboord is gezet. Beter een anker kwijt dan een heel schip.

 

 

Burgemeester De Koning legt ambtsketen neer

 

 

Locoburgemeester

 

 

Tot die tijd gaat Peter Lucassen, naast zijn wethouderschap, voortvarend aan de bak als locoburgemeester. De burgemeesterstaken zijn verdeeld onder de wethouders om het schip gaande te houden. Peter de Koning komt er bekaaid vanaf, hij heeft alleen nog wettelijke taken in zijn pakket. Daarnaast blijft hij verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid.

 

 

Het reilt zoals het zeilt. De wethouders en de vertrouwenscommissie kiezen er voor tussen de klippen door te varen en niemand in de boot te nemen. Er komen als het aan hen ligt dus geen verdere mededelingen over de bestuurlijke kink in de kabel.

 

 

 

 

Bakens

 

 

Er zal nog veel water door de Niers en de Maas moeten stromen voordat er een nieuwe kapitein kan worden aangesteld door gouverneur Theo Bovens. Eerst moet er een profielschets opgesteld worden. De benoemingsprocedure rond een nieuwe burgemeester duurt al snel een half jaar.

 

 

Maar voorlopig ligt het Gennepse schip voor twee ankers. De bakens zijn verzet en er lijkt geen vuiltje aan de lucht.

 

 

Reacties