Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Zwarteweg: (uit)eindelijk ontlast

Licht aan het einde van de tunnel voor bewoners van de Zwarteweg in Milsbeek. Na jarenlange overlast van vrachtverkeer door de straat komt er straks een nieuwe weg, waarover het vervoer van en naar een zandgroeve kan.

 

 

Laatste loodjes

 

 

De gemeente Gennep hoopt de plannen voor de nieuwe weg binnen drie jaar klaar te hebben. Daarna kan de aanleg beginnen. De laatste loodjes zullen echter het zwaarst wegen, want tot die tijd rijden er dagelijks nog meer vrachtwagens, van 120 naar 150 per dag, door het dorp.

 

 

VVD raadslid Holger Rodoe is blij dat er een oplossing komt:

 

 

De veiligheid op de Zwarteweg is al jaren een grote doorn in het oog voor onze partij. Zeker na het besluit in 2013 om in de toekomst zand te blijven winnen in het Koningsven, was het voor ons logisch om volop te strijden voor een oplossing. Helaas was dat niet haalbaar tijdens de coalitieonderhandelingen in 2014, dus we blij dat we met de huidige coalitie wel aan de slag kunnen om een oplossing te realiseren.

 

 

Daarbij moet de fractievoorzitter onderkennen dat een perfecte locatie voor de nieuwe verbinding niet bestaat. De gekozen route kan op steun rekenen van zijn fractie “omdat er rekening is gehouden met omwonenden, natuur en ondernemers.”

 

 

Maar inwoners in Ottersum en Ven-Zelderheide mogen niet de dupe zijn van al het verkeer in hun dorpskernen. Leefbaarheid is een belangrijk goed dat we moeten koesteren!

 

 

Reacties