Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Zwarteweg
Zwarteweg in Milsbeek

Politiek

Zwarteweg: (uit)eindelijk ontlast

Licht aan het einde van de tunnel voor bewoners van de Zwarteweg in Milsbeek. Na jarenlange overlast van vrachtverkeer door de straat komt er straks een nieuwe weg, waarover het vervoer van en naar een zandgroeve kan. De gemeente Gennep hoopt de plannen voor de nieuwe weg binnen drie jaar klaar te hebben.

Licht aan het einde van de tunnel voor bewoners van de Zwarteweg in Milsbeek. Na jarenlange overlast van vrachtverkeer door de straat komt er straks een nieuwe weg, waarover het vervoer van en naar een zandgroeve kan.

 

 

Laatste loodjes

 

 

De gemeente Gennep hoopt de plannen voor de nieuwe weg binnen drie jaar klaar te hebben. Daarna kan de aanleg beginnen. De laatste loodjes zullen echter het zwaarst wegen, want tot die tijd rijden er dagelijks nog meer vrachtwagens, van 120 naar 150 per dag, door het dorp.

 

 

VVD raadslid Holger Rodoe is blij dat er een oplossing komt:

 

 

De veiligheid op de Zwarteweg is al jaren een grote doorn in het oog voor onze partij. Zeker na het besluit in 2013 om in de toekomst zand te blijven winnen in het Koningsven, was het voor ons logisch om volop te strijden voor een oplossing. Helaas was dat niet haalbaar tijdens de coalitieonderhandelingen in 2014, dus we blij dat we met de huidige coalitie wel aan de slag kunnen om een oplossing te realiseren.

 

 

Daarbij moet de fractievoorzitter onderkennen dat een perfecte locatie voor de nieuwe verbinding niet bestaat. De gekozen route kan op steun rekenen van zijn fractie “omdat er rekening is gehouden met omwonenden, natuur en ondernemers.”

 

 

Maar inwoners in Ottersum en Ven-Zelderheide mogen niet de dupe zijn van al het verkeer in hun dorpskernen. Leefbaarheid is een belangrijk goed dat we moeten koesteren!

 

 

Verwant

Milsbeek

Op 21 april organiseert KBO Zomerzon Milsbeek een dans- en luistermiddag met orkest Get Around in MFA Trefpunt. Iedereen is welkom om te genieten...

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...

Milsbeek

ONA Milsbeek brengt de komedie Spotgeesten tot leven op 19, 20 en 21 april in het patronaatsgebouw in Milsbeek. Kaartreservering via e-mail wordt aanbevolen...

Gemeente Gennep

Koningsdag in de Gemeente Gennep biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud, van Koningsspelen bij SV Vitesse '08 tot rommelmarkten en kleurwedstrijden....