Agenda
Volg ons
Shared Space
 

2.500 euro voor Leergeld De Stuwwal

Donderdag vond in Bergen de grote kick-off meeting van de activiteiten van Leergeld De Stuwwal in de Gemeente Bergen plaats. Aanwezig waren bijna alle stichtingen en instellingen vanuit Bergen die zich bezighouden met hulp aan mensen die het financieel even wat moeilijker hebben.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Warme woorden en nieuwe activiteiten werden aangekondigd door wethouder Lia Roefs. Zij benadrukte dat uitdrukkelijk voor de samenwerking met Leergeld is gekozen omdat de werkwijze van Leergeld haar bijzonder aanspreekt. Stichting Leergeld De Stuwwal richt zich speciaal op kinderen van 4 tot 18 jaar.

 

 

 

 

De Rabobank Foundation ondersteunt de activiteiten van Leergeld van harte en toont dat door een financiële bijdrage te leveren van 2.500 Euro.

 

 

Stichting Leergeld De Stuwwal

 

 

Stichting Leergeld De Stuwwal heeft een praktisch doel: het voorkomen dat kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen voor wie alle middelen en voorzieningen zijn uitgeput, aan de zijlijn komen te staan. Deze Stichting is actief sinds eind 2016, en groeit sterk in bekendheid en activiteiten. Kinderen uit de gemeenten Bergen, Heumen, Mook en Middelaar en Gennep zijn hier de doelgroep. Inwoners uit deze gemeenten kunnen een aanvraag indienen voor het verkrijgen van middelen en voorzieningen.

 

 

Alle kinderen mogen meedoen

 

 

Veel kinderen groeien op in een achterstandsituatie. Ze kunnen niet meedoen met hun klasgenoten door gebrek aan gewoon alledaagse middelen, zoals een fiets of computer. Ook kunnen ze soms niet deelnemen aan bijvoorbeeld schoolkamp of zwemlessen. Ook de extra schoolkosten zijn veelal niet op te brengen. Een beroep op bijzondere bijstand of een andere voorziening is echter niet altijd mogelijk. Niet alleen sociale uitsluiting is daardoor een reële dreiging, ook de schoolprestaties komen onder druk te staan en daarmee het zicht op een betere toekomst.

 

 

Stichting Leergeld De Stuwwal steunt alle kinderen met minder financiële middelen. Maar dan ook iedereen. Voor nadere informatie of aanvragen: leergeld.destuwwal@gmail.com of kijk op leergeld.nl/destuwwal.

 

 

Foto: Manager Frank van Dalen van de Rabobank biedt een cheque van 2500 euro aan Hans Stiekema, voorzitter van Stichting Leergeld De Stuwwal.

 

 

Reacties