Agenda
Volg ons
Shared Space
 

2,1 miljoen euro extra voor brandweer

Het algemeen bestuur van Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft besloten om structureel 2,1 miljoen euro extra te investeren in de brandweer. Met dit extra geld kan de brandweer maatregelen treffen om 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar te staan en de veiligheid van burgers en eigen personeel te borgen.

 

 

Actieplan

 

 

Het wordt volgens de brandweer steeds moeilijker om de paraatheid te garanderen, vooral overdag. Om goede brandweerzorg en veiligheid voor het brandweerpersoneel te garanderen, is een actieplan opgesteld. Hierin is onder andere opgenomen dat elke gemeente actief helpt bij het werven van brandweervrijwilligers.

 

 

Daarnaast wil de brandweer investeren in een gegarandeerd niveau van paraatheid door meer beroepspersoneel aan te nemen. Zij ondersteunen de vrijwilligers binnen de organisatie. Vanwege de grote uitstroom van oudere vrijwilligers, is het werven van nieuwe vrijwilligers cruciaal. De brandweer wil daarom een coördinator aanstellen die brandweerposten ondersteunt bij het werven vrijwilligers.

 

 

Het aantal opleidingsplaatsen moet ook worden uitgebreid, zodat nieuwe vrijwilligers snel opgeleid kunnen worden. Om deze maatregelen uit te voeren investeren de 15 gemeenten van Noord- en Midden-Limburg nu gezamenlijk 2,1 miljoen euro per jaar extra. Dit bedrag wordt over 4 jaar opgebouwd.

 

 

Reacties