Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Molenvrienden
Molen De Reus in Gennep Ottersum Molenstichting Gennep

Gennep

40 jaar Molenvrienden

De Molenvrienden Land van Cuijk vieren hun 40-jarig bestaan met een feestelijke jubileumviering op 2e Paasdag. Bezoekers kunnen de draaiende molens bewonderen, molenaars ontmoeten en meer leren over het vak van molenaar. De vereniging roept ook jongeren op om interesse te tonen en nieuwe leerlingen te worden.

Het is feest in Gennep en omstreken! De Molenvrienden vieren namelijk hun 40-jarig bestaan. Al vier decennia lang zijn deze molens en hun molenaars dé trots van de regio. Met 18 windmolens en 3 watermolens in volle bedrijvigheid is er altijd wat te zien en te beleven.

 

Op Tweede Paasdag, 1 april, gaan de deuren van de molens wijd open voor het publiek, van 11.00 tot 16.00 uur. Als de wind gunstig staat, draaien de wieken vrolijk rond en wordt er zelfs graan gemalen.

 

De molenaars staan paraat om je mee te nemen op een unieke rondleiding en je alles te vertellen over het reilen en zeilen van een molen. En we hebben geluk, want de Molenvrienden hebben maar liefst 40 actieve molenaars die elke week de boel draaiende houden, bezoekers ontvangen én nieuwe leerlingen klaarstomen voor dit bijzondere vak.

 

De Molenvrienden maken zich wel zorgen over de toekomst. Met de vergrijzing dreigen er tekorten aan nieuwe molenaars te ontstaan. En dat terwijl het vak van (vrijwillig) molenaar al jaren op de UNESCO-lijst van immaterieel erfgoed staat. Daarom is het juist nu belangrijk om jong bloed aan te trekken.

 

“Ben jij 15 jaar of ouder en lijkt het je wat om molenaar te worden? Kom dan zeker langs op Tweede Paasdag en vraag onze ervaren molenaars alles wat je wilt weten!”

 

Toegang is gratis en de molens staan te popelen om je te verwelkomen. Voor meer info kun je terecht op molenvrienden.nl.

 

Verwant

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...