Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Ambassadeur Kingma bezoekt Euregio

De Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Wepke Kingma bracht deze week een tweedaags werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal. In dit kader was hij op 8 januari ‘s ochtends te gast bij de Euregio Rijn-Waal.

 

 

Het bezoek aan de Euregio Rijn-Waal maakt deel uit van zijn oriëntatiereis langs de Nederlands-Duitse grensregio. De Nederlandse regering en daarmee ook de ambassade in Berlijn zetten de komende vier jaar in op het versterking van de samenwerking met de buurlanden. De Euregio´s zijn hiervoor een belangrijke samenwerkingspartner. Ambassadeur Kingma:

 

 

Wij waarderen het werk van de Euregio’s zeer en graag ondersteunen wij de Euregio´s bij die thema’s, waar het Rijk een rol kan spelen.

 

 

Sjaak Kamps, secretaris van de Euregio Rijn-Waal:

 

 

Voor de Euregio Rijn-Waal zijn met name de onderwerpen grensoverschrijdend ambulancevervoer, buurtaal, arbeidsmarkt, diploma-erkenning en informatie voor grenspendelaars actuele onderwerpen, waarbij ook Den Haag, Düsseldorf en Berlijn een belangrijke aanjagende rol kunnen vervullen, we zijn dan ook blij dat wij deze thema´s met de ambassadeur hebben kunnen bespreken.

 

 

Aan het gesprek namen verder Euregio-voorzitter Ulrich Francken, plv. secretaris Andreas Kochs, Grensinfopunt-coördinator Alfred Derks, Grensinfopunt-adviseur Carola Schroer en beleidsmedewerker Heidi de Ruiter deel.

 

 

Vervolgens lichtten Hein Pieper, dijkgraaf van het Waterschap Rijn en IJssel, Frank Wissink, heemraad Waterschap Rijn en IJssel en Holger Friedrich van het Deichverband Bislich-Landesgrenze de samenwerking op het gebied van hoog- (en laag-)water toe. Na een lunch zette de consul zijn bezoek voort in Oberhausen, om over de Duitse voorzetting van de Betuwelijn te spreken.

 

 

Op 7 januari was hij te gast bij de Kreis Kleve, waar o.a. het thema grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van openbare orde en veiligheid op de agenda stond en was hij ´s avonds de eregast tijdens de maandelijkse jour fix van de Duits-Nederlandse Businessclub in Kleve. Ambassadeur Kingma werd tijdens zijn werkbezoek o.a. begeleid door consul Hans van de Heuvel en honorair consul Freddy Heinzel.

 

 

Foto: Andreas Kochs (plv. Secretaris Euregio), Freddy Heinzel (honorair consul) Euregio-voorzitter Ulrich Francken, Carola Schroer (GrensInfoPunt), Ambassadeur Wepke Kingma, Alfred Derks (Grensinfopunt), Holger Friedrich (directeur Deichverband Bislich-Landesgrenze), Consul Hans van den Heuvel, Dijkgraaf Hein Pieper, heemraad Frank Wissink.

 

 

Reacties