Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ambassadeur Kingma op werkbezoek in de Euregio Rijn-Waal

Regio

Ambassadeur Kingma bezoekt Euregio

De Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Wepke Kingma bracht deze week een tweedaags werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal. In dit kader was hij op 8 januari ’s ochtends te gast bij de Euregio Rijn-Waal. Meer informatie is te vinden op www.Gennep.News.

De Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Wepke Kingma bracht deze week een tweedaags werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal. In dit kader was hij op 8 januari ’s ochtends te gast bij de Euregio Rijn-Waal.

 

 

Het bezoek aan de Euregio Rijn-Waal maakt deel uit van zijn oriëntatiereis langs de Nederlands-Duitse grensregio. De Nederlandse regering en daarmee ook de ambassade in Berlijn zetten de komende vier jaar in op het versterking van de samenwerking met de buurlanden. De Euregio´s zijn hiervoor een belangrijke samenwerkingspartner. Ambassadeur Kingma:

 

 

Wij waarderen het werk van de Euregio’s zeer en graag ondersteunen wij de Euregio´s bij die thema’s, waar het Rijk een rol kan spelen.

 

 

Sjaak Kamps, secretaris van de Euregio Rijn-Waal:

 

 

Voor de Euregio Rijn-Waal zijn met name de onderwerpen grensoverschrijdend ambulancevervoer, buurtaal, arbeidsmarkt, diploma-erkenning en informatie voor grenspendelaars actuele onderwerpen, waarbij ook Den Haag, Düsseldorf en Berlijn een belangrijke aanjagende rol kunnen vervullen, we zijn dan ook blij dat wij deze thema´s met de ambassadeur hebben kunnen bespreken.

 

 

Aan het gesprek namen verder Euregio-voorzitter Ulrich Francken, plv. secretaris Andreas Kochs, Grensinfopunt-coördinator Alfred Derks, Grensinfopunt-adviseur Carola Schroer en beleidsmedewerker Heidi de Ruiter deel.

 

 

Vervolgens lichtten Hein Pieper, dijkgraaf van het Waterschap Rijn en IJssel, Frank Wissink, heemraad Waterschap Rijn en IJssel en Holger Friedrich van het Deichverband Bislich-Landesgrenze de samenwerking op het gebied van hoog- (en laag-)water toe. Na een lunch zette de consul zijn bezoek voort in Oberhausen, om over de Duitse voorzetting van de Betuwelijn te spreken.

 

 

Op 7 januari was hij te gast bij de Kreis Kleve, waar o.a. het thema grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van openbare orde en veiligheid op de agenda stond en was hij ´s avonds de eregast tijdens de maandelijkse jour fix van de Duits-Nederlandse Businessclub in Kleve. Ambassadeur Kingma werd tijdens zijn werkbezoek o.a. begeleid door consul Hans van de Heuvel en honorair consul Freddy Heinzel.

 

 

Foto: Andreas Kochs (plv. Secretaris Euregio), Freddy Heinzel (honorair consul) Euregio-voorzitter Ulrich Francken, Carola Schroer (GrensInfoPunt), Ambassadeur Wepke Kingma, Alfred Derks (Grensinfopunt), Holger Friedrich (directeur Deichverband Bislich-Landesgrenze), Consul Hans van den Heuvel, Dijkgraaf Hein Pieper, heemraad Frank Wissink.

 

 

Verwant

Gennep

Ervaar de grenzeloze verbinding tussen Nederland en Duitsland tijdens het 'Konzert ohne Grenzen' op 6 april 2024 in Uedem. Popkoor Cheers uit Gennep en...

Regio

In Hommersum begonnen Duitse en Nederlandse burgers de Seizoenstart Hommersum door zwerfvuil op te ruimen. Burgemeester Hans Teunissen prees de grensoverschrijdende samenwerking, terwijl Hommersum...

Regio

In het kader van de herdenking van 80 jaar vrijheid zullen er in 2024 en 2025 diverse activiteiten plaatsvinden in de Euregio Rijn-Waal. Voor...

Regio

Op 16 maart begint het seizoen in Hommersum met de actie Hommersum Schoon, waar Nederlanders en Duitsers worden uitgenodigd om zwerfafval op te ruimen....