Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Arriva buslijn 83 Nijmegen Gennep Venlo

Regio

Amerikaanse greep op Arriva

De verkoop van Arriva door Deutsche Bahn (DB) aan I Squared Capital baart zorgen in Nederland, met vrees voor overmatige schulden en impact op het openbaar vervoer. DB wil zich richten op de Duitse markt en investeringen, terwijl Arriva haar vloot vergroent en een schuldenlast van ongeveer 1 miljard euro heeft.

Het openbaar vervoer in de Gemeente Gennep kent een verscheidenheid aan buslijnen. Tegenwoordig doorkruisen bussen van Arriva, Breng en Connexxion Gennep, aangezien sommige buslijnen de provinciegrenzen oversteken.

 

Het nieuws dat de Duitse moedermaatschappij Deutsche Bahn (DB) bus- en treinvervoerder Arriva voor maar liefst 1,6 miljard euro verkoopt, doet de nodige stof opwaaien in Nederland.

 

GroenLinks-PvdA en FNV Spoor uiten hun zorgen en vrezen dat de nieuwe Amerikaanse eigenaar, I Squared Capital (ISC), Arriva zal overladen met aanzienlijke schulden, met mogelijk nadelige gevolgen voor ons openbaar vervoer.

 

Het was al enige tijd bekend dat DB, vergelijkbaar met de Nederlandse NS, van Arriva af wilde. De vervoerder wil haar aandacht richten op de Duitse markt en middelen vrijmaken voor nieuwe investeringen.

 

Bovendien moet Arriva haar uitgebreide vloot vergroenen, wat gepaard gaat met aanzienlijke kosten. Op de koop toe heeft de vervoerder nog een schuldenlast van ongeveer 1 miljard euro.

 

De verkoop aan ISC, een investeerder met een indrukwekkende infrastructuurportefeuille van 40 miljard dollar, is voor DB een welkome ontwikkeling. Niettemin zal deze verkoop resulteren in een aanzienlijk verlies.

 

In 2010 legden de Duitsers nog 2,7 miljard euro op tafel voor het bedrijf, waarbij ze ook de bestaande schulden overnamen.

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op zaterdag 16 maart 2024 organiseert Vocalgroup Goldies uit Gennep samen met Gospelchor Voices uit Uedem, Duitsland, haar eerste grote concert. Dit jubileumconcert, enkele...