Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Aspergeseizoen van start

Voor veel mensen is het mooiste seizoen van het jaar weer aangebroken: het aspergeseizoen. Ze zijn weer volop te krijgen. Ook in de regio Bergen en Gennep wordt van alles aangeboden rondom asperges. Het volledige aanbod is overzichtelijk bij elkaar gebracht op www.liefdevoorlimburg.nl.

 

De Noord-Limburgse telers zijn goed gestemd over het komende aspergeseizoen. Susanne Martens van Martens Asperges laat weten dat de eerste asperges van de volle grond al geoogst zijn.

 

Het moet wel beter weer worden, want vanwege de kou zijn de opbrengsten nog niet om over naar huis de schrijven. Dat maakt dat de prijs per kilo ook erg hoog is.

 

In de winkels van Martens in Arcen, Vierlingsbeek, Tienray en Apeldoorn worden nu weer volop asperges verkocht.

 

Onze klanten staan te popelen.

 

Dat de aspergeteelt een vooruitstrevende teelt is bewijst Martens Asperges. Zij ontwikkelen momenteel een ”magnetronasperge”.

 

Helaas is deze nog niet klaar voor de verkoop, maar het zal het bereiden van asperges voor veel mensen een heel stuk vergemakkelijken.

 

De gebroeders Holthuysen van De Diepen in Milsbeek zijn erg enthousiast over ‘hun’ teler.

 

Koen-Jos Berns uit Milsbeek is een teler van de 2e generatie en elke dag krijgen wij verse asperges van hem. Soms komt hij zelf na het werk zijn eigen asperges proeven in ons restaurant. Wij serveren een uitgebreide kaart: gerechten met ham en ei of met zalm en ei blijven populair.

 

Er kan ook gedineerd worden met uitzicht op de golfbaan in Afferden; Paviljoen Bleijenbeek serveert klassiek bereide asperges.

 

In de regio worden in het seizoen, dus tot en met 24 juni, verschillende evenementen georganiseerd rondom asperges. In Heijen, vanaf Manege Bergemo, vertrekt iedere donderdag en zondag een excursie met paard en wagen naar de aspergevelden en door Nationaal Park De Maasduinen (reserveren noodzakelijk). Dit jaar organiseert de carnavalsvereniging de Diepenkikkers uit Milsbeek, samen met firma Berns, voor het eerst de Milsbeekse Aspergefeesten op 24 en 25 mei.

 

Er zijn ook themaroutes te wandelen en fietsen langs de aspergevelden. Bijvoorbeeld de fietsroute ‘Witte Goud route’ die vanaf Arcen vertrekt. Deze route, en nog veel meer aspergefiets- en wandelroutes, asperge-evenementen, -arrangementen en aspergemenu’s staan bij elkaar op www.liefdevoorlimburg.nl/asperges.

 

De online special over asperges wordt ieder jaar gelanceerd door de toeristisch platforms, in samenwerking met Leisure Port. Ruim 400 ondernemers in Noord-Limburg zijn opgeroepen om hun mogelijkheden bekend te maken.

 

De special is altijd erg in trek bij consumenten maar ook zeker bij nationale en internationale magazines en kranten. Elk jaar ontvangen we journalisten voor persreizen rondom asperge.

 

vertelt Ilse Lenders van Leisure Port.

 

(Bron: Liefde voor Limburg)

Verwant

Milsbeek

Op 21 april organiseert KBO Zomerzon Milsbeek een dans- en luistermiddag met orkest Get Around in MFA Trefpunt. Iedereen is welkom om te genieten...

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...

Column

De column Afvalberg benadrukt de groeiende ergernis over illegaal gestort afval, dat zich opstapelt als een onbeheersbare kracht in de straten. Dwarsliggert roept op...

Milsbeek

ONA Milsbeek brengt de komedie Spotgeesten tot leven op 19, 20 en 21 april in het patronaatsgebouw in Milsbeek. Kaartreservering via e-mail wordt aanbevolen...