Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

bbl-opleiding buschauffeur
bbl-opleiding buschauffeur

Regio

Bbl-opleiding Buschauffeur

Arriva en Gilde Opleidingen lanceren een bbl-opleiding tot buschauffeur in Venlo, waarbij aspirant-chauffeurs een betaalde opleiding en salaris ontvangen. Het traject biedt deelnemers de kans om binnen 3 maanden zelfstandig aan de slag te gaan, met flexibele instroommogelijkheden en doorgroeikansen voor jongeren vanaf 16 jaar.

Arriva en Gilde Bedrijfsopleidingen hebben de weg vrijgemaakt voor een nieuwe beroepsbegeleidende leerweg (bbl-opleiding) tot buschauffeur in de regio. Gisteren werd in Venlo het startschot gegeven voor deze veelbelovende samenwerking, waarbij de initiatiefnemers van Arriva, Gilde Bedrijfsopleidingen, en opleidingspartner Gilde Opleidingen aanwezig waren.

 

De eerste enthousiaste kandidaten hebben zich al aangemeld en zullen in februari zowel aan de slag gaan als buschauffeur én starten met hun opleiding. Deelnemers aan dit traject genieten niet alleen van een door Arriva gefinancierde opleiding, maar ontvangen tevens een aantrekkelijk salaris vanaf de start van hun leerproces. Dit biedt deelnemers de mogelijkheid om niet alleen hun rijbewijs D te behalen maar ook een mbo niveau 2-diploma Chauffeur Personenvervoer te verwerven.

 

Samenwerking

 

Arriva benaderde Gilde Bedrijfsopleidingen met de wens om de opleidingsmogelijkheden voor buschauffeurs uit te breiden. Opleidingsadviseur Rob Rademakers van Gilde Bedrijfsopleidingen nam het initiatief en vond de juiste samenwerkingspartner in Gilde Opleidingen. “Wat deze samenwerking zo bijzonder maakt, is dat we nieuwe buschauffeurs niet alleen uitrusten met een rijbewijs D, maar ook met een mbo-diploma de arbeidsmarkt op helpen,” aldus Chellie Soons, HR Manager bij Arriva in Limburg.

 

Bbl-opleiding Buschauffeur

Gedurende de eerste drie maanden van de opleiding ligt de focus op het behalen van het rijbewijs D en code 95, de basiskwalificatie voor beroepschauffeurs op een bus. Na het verkrijgen van het rijbewijs begint de deelnemer als buschauffeur bij een van de Arriva-vestigingen in Limburg. Vervolgens gaan de deelnemers ongeveer 9 maanden, één dag per week, naar school bij Gilde Opleidingen om hun mbo niveau 2-diploma te behalen.

 

Dit opleidingstraject stelt deelnemers in staat om al na 3 maanden zelfstandig aan de slag te gaan als buschauffeur. De flexibele instroommogelijkheden maken de opleiding toegankelijk voor iedereen met een passie voor het vak. De combinatie van een betaalde baan en een betaalde opleiding geeft aspirant buschauffeurs de mogelijkheid om goed voorbereid de arbeidsmarkt te betreden en een succesvolle carrière op te bouwen.

 

Doorgroeimogelijkheden

 

Rob Selen, Teammanager van het Gilde Logistiek College bij Gilde Opleidingen, benadrukt dat de samenwerking ook interessant is voor jongeren van 16 of 17 jaar die hun loopbaan willen beginnen in het openbaar vervoer, dankzij de mogelijkheid om door te stromen vanuit transport- en logistieke opleidingen.

 

De eerste lichting studenten heeft zich al aangemeld en zal in februari 2024 van start gaan. Meer informatie en aanmeldingen zijn beschikbaar via de website van Arriva.

 

Limburg overweegt gratis ov minima

 

Verwant

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gemeente Gennep

Noord-Limburg introduceert nieuwe fietsroutes langs de Maas, waar fietsers kunnen genieten van historie, natuur en religie. Met 18 routes variërend van kort tot lang,...

Column

Teleurstelling heerst in de nieuwe column van Dwarsliggert over Gennep's afwezigheid bij het klokkenluiden van Europapa. Het 'Klein' zijn wordt beschouwd als een statement...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...