Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Beheer en behoud Groote Heide

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdagmiddag 13 maart om 13.30 uur weer een wandeling plaats.

 

 

De excursie start vanaf Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. De excursie duurt 2 uur en is gratis. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is niet nodig.

 

 

Ten oosten van Venlo ligt de Groote Heide. Het vroegere gebruik in combinatie met de afwisselende omgeving maken dit een van de meest soortenrijke gebieden van Het Limburgs Landschap. De grootste oppervlakte wordt ingenomen door heide. Aan de zuidkant liggen tevens enkele akkertjes, schraal grasland en bos waarin naaldbomen domineren.

 

 

Het Limburgs Landschap beheert dit natuurgebied grotendeels met schapen, maar er zijn meer maatregelen nodig om het landschap in stand te houden. Dit zullen gidsen de wandelaars duidelijk maken tijdens deze excursie waar af en toe stevig wordt doorgelopen.

 

 

Foto: P. Fleuren

 

 

Reacties

Deel Bericht