Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Beleefweek Limburg

Van 14 tot en met 23 september kun je in heel Limburg deelnemen aan activiteiten om het Limburgse landschap te beleven. De activiteiten rondom de thema’s natuur, sport en cultuur zorgen voor een unieke beleving van het Limburgse landschap.

 

 

Bijvoorbeeld in Nationaal Park De Maasduinen. Met de langste rivierduinengordel van Nederland is dit een uniek natuurgebied. Naast een rijke cultuurhistorie is er ook veel bijzondere flora en fauna te vinden. Denk aan de gladde slang, kraanvogels, buizerds, verschillende vlinders, de zomereik en de klokjesgentiaan.

 

 

Beleef gemeente Gennep

 

 

Ook in gemeente Gennep kun je deelnemen aan diverse activiteiten. Zoals een excursie in de Maasheggen op 21 september waarbij u veel te weten komt over landschappelijk én ecologisch goede Maasheggen en het beheer ervan. Deze excursie wordt georganiseerd met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

 

 

Of de gevarieerde wandelroute in Heijen over vlakke paden en mooie heuvels.

 

 

Halverwege deze wandeling van 11 kilometer kun je een uitkijktoren beklimmen en het prachtige uitzicht van moderne energie en een oude kerktoren bekijken.

 

 

Geen zin in wandelen? Een tocht met paard en wagen vanaf manege Bergemo kan ook, of maak een kanotocht over de Niers.

 

 

Kijk voor meer informatie over de activiteiten in De Maasduinen op beleefweeklimburg.nl.

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 12 september 2018, foto: natuurparkenlimburg.nl

 

 

Reacties