Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Wereldkankerdag
Maasziekenhuis

Regio

Bike4Parkinson

Zaterdag 4 september fietst Pantein met zorgverleners uit de regio, Parkinsonpatiënten en hun mantelzorgers mee met Bike4Parkinson tegen deze progressieve ziekte. Onder het motto ‘Parkinson heeft u niet alleen’ gaat het hierbij in totaal om zo’n 40 personen, waaronder ook artsen en verpleegkundigen van het Maasziekenhuis. Wie dit goede doel en deze actie wil steunen kan dit doen via voorparkinson.nl.

Zaterdag 4 september fietst Pantein met zorgverleners uit de regio, Parkinsonpatiënten en hun mantelzorgers mee met Bike4Parkinson tegen deze progressieve ziekte. Onder het motto ‘Parkinson heeft u niet alleen’ gaat het hierbij in totaal om zo’n 40 personen, waaronder ook artsen en verpleegkundigen van het Maasziekenhuis.

 

 

Deze groep neemt deel aan Bike4Parkinson omdat aandacht voor Parkinson belangrijk is, zo laat Parkinsonverpleegkundige Jacqueline Arts weten:

 

 

Het is een ziekte die onder meer door vergrijzing steeds meer voor komt en die niet gestopt kan worden. Maar we kunnen de klachten wel verminderen met medicijnen, maar ook door meer te bewegen.

Positief effect

 

 

Anke Snijders, een van de neurologen van het Maasziekenhuis die meefietsen, legt uit waarom juist voor het fietsen met Bike4Parkinson is gekozen:

 

 

Bewegen is goed voor Parkinsonpatiënten. Vandaar dat ook enkele Parkinsonpatiënten zelf meefietsen. Als zij zich drie maal per week matig tot intensief inspannen dan hebben zij over een langere periode bezien minder last van klachten. Zowel fysiek als mentaal. En fietsen is ook gewoon leuk en gezond.

 

 

Bike4Parkinson vindt plaats op een gedeelte van het parcours van de Amstel Gold Race in en om Valkenburg. De deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden van 35 tot 110 kilometer. Wie dit goede doel en deze actie wil steunen kan dit doen via voorparkinson.nl (Klik!).

 

 

Verwant

Regio

Maasziekenhuis Pantein en de ProstaatKankerStichting organiseren op 1 maart een inloopbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun naasten, in het kader van Wereldkankerdag. Het...

Column

De gemeente Gennep staat onder vuur vanwege financiële verspilling en slechte besluitvorming in het ambitieuze Kind Expertise Centrum (KEC) project, dat nadelige gevolgen heeft...

Regio

Vrijdag 8 september van 14.00 tot 16.00 uur organiseert Maasziekenhuis Pantein samen met de ProstaatKankerStichting een inloopbijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun naasten....

Gennep

Op dinsdag 11 juli bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan Unik in Gennep. Unik is een organisatie die zich richt...