Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Bisschop Harrie Smeets in Gennep

Regio

Bisschop Smeets keert terug naar ambtswoning

De gezondheidssituatie Harrie Smeets blijft ernstig. De bisschop, die aan een hersentumor lijdt, kan door verlammingsverschijnselen nauwelijks meer lopen. Woensdag keerde Smeets, na een verblijf van bijna drie maanden in het ziekenhuis en een verpleeghuis, weer terug naar het bisschopshuis dat aangepast is aan zijn situatie en rolstoelvriendelijk is gemaakt.

De gezondheidssituatie Harrie Smeets blijft ernstig. De bisschop, die aan een hersentumor lijdt, kan door verlammingsverschijnselen nauwelijks meer lopen, zo schrijft de wekelijkse krant Katholiek Nieuwsblad.

 

 

Bisschop Smeets werd eind mei ernstig ziek. Uit onderzoek bleek dat hij aan een hersentumor lijdt. Hierdoor vallen bepaalde lichaamsfuncties uit. Zo kan de bisschop momenteel niet zelfstandig lopen. Hij verplaatst zich met een rolstoel en praten gaat langzaam. De bisschop wordt behandeld met chemokuren. Eind september zal blijken of deze aanslaan.

 

 

Bisschop Harrie Smeets ernstig ziek

 

 

Woensdag keerde Smeets, na een verblijf van bijna drie maanden in het ziekenhuis en een verpleeghuis, weer terug naar het bisschopshuis dat aangepast is aan zijn situatie en rolstoelvriendelijk is gemaakt.

 

 

De bisschop is volgens zijn woordvoerder van plan om op de grote hoeveelheid post te reageren die de afgelopen tijd naar hem is verstuurd. Daarnaast probeert hij zoveel mogelijk op zondagen de Mis in Roermond of een kerk in de buurt te bezoeken, zolang dit gaat.

 

 

Verwant