Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Leukermeer

Nieuws

Blauwe Vlaggen op Vakantiepark Leukermeer en Jachthaven Eldorado

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend, 122 jachthavens en 61 stranden.

 

Vakantiepark Leukermeer te Well, Gemeente Bergen mag voor het tweede jaar op rij twee keurmerken voeren; zowel de jachthaven als het strand zijn beloond met een Blauwe Vlag.

 

Veilige en schone jachthavens en stranden.

 

De Blauwe Vlag is een internationaal keurmerk dat jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

 

Ook dit jaar zijn we weer gekeurd. En voor het tweede jaar op rij zijn onze inspanningen voor veiligheid en hygiëne beloond. We zijn erg trots op de Blauwe Vlag,

 

zegt Martin van Wiefferen van Vakantiepark Leukermeer.

 

Vorig jaar hebben we gemerkt dat vooral voor jachthavenbezoekers een Blauwe Vlag een pré is. Het staat immers voor veilige en schone havens. Gelukkig is ook de waterkwaliteit van het zwemwater van strandbad Leukermeer super goed. De natuurlijke aanvoer van vers water door de oeroude zand en grind lagen van de Maasduinen zorgen voor helder en gezond zwemwater. Wij merken dat steeds meer gasten op zoek zijn naar een jachthaven die meer biedt dan voorheen. Men vindt een schoon zandstrand, een zwembad, luxe sanitair enz. steeds belangrijker.

 

Dit jaar heeft het Vakantiepark Maar liefst 4 landelijke onderscheidingen mogen ontvangen.

 

Dat legt een behoorlijke druk voor de komende jaren maar we blijven er met plezier aan werken en investeren om die top te behouden en verder te verbeteren.

 

In Noord-Limburg zijn ook Jachthaven Eldorado (Plasmolen), Jachthaven ’t Leuken (Well) en de jachthaven van Watersportvereniging De Maas (Venlo-Blerick) onderscheiden met een Blauwe Vlag.

 

Blauwe Vlag

 

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

 

 

Verwant