Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Daags na de Tour
Daags na de Tour

Regio

Daags na de Tour

Daags na de Tour in Boxmeer op 22 juli 2024 biedt voor jong en oud een wielerspektakel. Nieuw dit jaar: dikke banden race voor kids en nostalgische bakfietsrit. Ontmoet wielerhelden, steun het goede doel en help als vrijwilliger!

De spanning stijgt in Boxmeer, want Daags na de Tour staat voor de deur op 22 juli 2024! Dit jaar draait het om plezier voor alle leeftijden, met gloednieuwe toevoegingen die jong en oud samenbrengen.

 

Dikke Banden Race

 

Voorzitter Pierre Hermans onthult de vervanging van de skeelerwedstrijd door een dikke banden race, waar kids van 5 tot 12 jaar hun wielertalent kunnen laten zien.

 

Bakfietsen

 

Maak je klaar voor een nostalgische rit! Hermans nodigt iedereen uit om met bakfietsen, cargobikes en meer deel te nemen aan de reclamekaravaan. Een geweldige kans om samen herinneringen te maken!

 

Wielerhelden

 

Bij Gerard Kocken Tweewielers kun je handtekeningen scoren van toprenners zoals de gele trui-winnaar Jonas Vingegaard. En het beste van alles? De opbrengst gaat naar het goede doel Spieren voor Spieren!

 

Gerard Kocken benadrukt de internationale allure van het evenement, dat Boxmeer wereldwijd op de kaart zet. Als mecaniciens voor de profrenners zijn ze trots om deel uit te maken van deze wielersensatie.

 

Vrijwilligers

 

De organisatie heeft jouw hulp nodig! Verenigingen worden opgeroepen om mee te doen en te helpen bij de voorbereidingen en op de dag zelf. Meld je aan via info@daagsnadetour.nl en maak deel uit van dit fantastische evenement!

 

Daags na de Tour

Daags na de Tour 2024 belooft een dag vol spektakel en plezier te worden, waar iedereen samenkomt om te genieten van de opwinding van de wielersport!

 

Sinds 1970 is Boxmeer het toneel van wielerspektakel, toen voor het eerst een profcriterium plaatsvond, dat later bekend werd als Daags na de Tour. In 1979 verplaatste men het evenement naar de maandag na de Tour de France, met grote successen tot gevolg.

 

Tourwinnaars zoals Joop Zoetemelk, Laurent Fignon, Jan Ullrich, Lance Armstrong en Jonas Vingegaard hebben Boxmeer vereerd met hun aanwezigheid. Michael Boogerd is met vijf overwinningen de recordhouder van het criterium.

 

Opmerkelijk genoeg speelde het criterium zelfs een rol in de Nederlandse politiek, toen Dries van Agt langer bleef hangen dan gepland na het lossen van het startschot. Dit incident zorgde voor verhitte politieke discussies.

 

In 2013 kreeg Daags na de Tour nieuw leven dankzij de inzet van burgemeester Karel van Soest en een initiatiefgroep, die het evenement nieuw leven inblies met steun van vrijwilligers en bedrijven uit Boxmeer.

 

Foto: Gerard Kocken, vol trots, laat de handtekening zien van gele trui-winnaar Jonas Vingegaard

 

Verwant

Gennep

Gennep staat klaar voor de Fietsbelevingsdag op 7 juli. Met nieuwe digitale functies en routes door de stad, belooft het een dag vol plezier...

Gennep

Het Rijssenbeekhuis in Gennep wil een nieuwe duofiets aanschaffen voor hun bewoners met geheugenproblemen. Met uw donatie kunnen zij genieten van fietstochten en uitjes....

Gennep

Ontdek op Gennep.News hoe Het Rijssenbeekhuis een feestelijke Wandel 2 Daagse organiseerde met koffie, vlaai, muziek en een warme sfeer. Bewoners, vrijwilligers en buurtgenoten...

Gemeente Gennep

Defensie bespreekt uitbreidingsplannen voor vliegbasis Volkel en De Peel in het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie. Gemeente Gennep uit zorgen over leefomgeving. Meer informatie...