Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

kruisheren

Regio

Documentaire De Kruisheren van Sint Agatha

Binnenkort verschijnt de documentaire de Kruisheren van Sint Agatha, gefilmd door Daan Jongbloed. Afgelopen zomer verbleef de filmmaker bij de (waarschijnlijk laatste) zes paters van Sint Agatha, in Nederlands oudste bewoonde klooster.

Binnenkort verschijnt de documentaire de Kruisheren van Sint Agatha, gefilmd door Daan Jongbloed. Jongbloed won in 2017 de Golden Wing Award met zijn werk Boer Peer.

 

 

Na zijn film Boer Peer heeft de filmmaker niet stil gezeten. Afgelopen zomer verbleef hij bij de laatste zes paters van Sint Agatha in Nederlands oudst bewoonde klooster. Hij filmde het dagelijks leven van deze kleine gemeenschap.

 

 

Afgelopen zomer verbleef ik bij de (waarschijnlijk laatste) zes paters van Sint Agatha, in Nederlands oudste bewoonde klooster. Ik filmde het dagelijks leven van deze kleine gemeenschap. In intieme en ontwapenende interviews vertelden de Kruisheren mij over hun beleving van het teruggetrokken en celibataire kloosterleven.

 

 

Zegt filmmaker Daan Jongbloed.

 

 

We spraken over liefde, eenzaamheid, broederschap, twijfel, seksualiteit, verlangens, god, gemis… Ik heb enorm veel bewondering voor deze kloosterlingen, dat ze mij zo dichtbij hebben laten komen en zo kwetsbaar en open durfden te zijn.

 

 

https://www.facebook.com/dekruisherenvansintagatha/photos/a.1902029203209173/1902029013209192/?type=3&theater

 

 

Foto: facebook.com/dekruisherenvansintagatha

 

 

Verwant

Regio

Daan Jongbloed’s documentaire over de Kruisheren van Sint Agatha draagt vanaf heden de titel Celibaat. Trots maakt de filmmaker bekend dat de film eind...

Gennep

De documentaire Portret van een Boer van de Ottersumse filmmaker Bas van Nieuwland gaat over melkveehouder en politicus Jacques van Bergen en zijn boerderij.     Bas van...