Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Lion Center

Nieuws

Duurzame regionale beurs

Op woensdag 7 en donderdag 8 november organiseert Maasvallei.Net de periodieke Business Beurs Boxmeer 2018 in de hallen van het Lion Center op industrieterrein Saxe Gotha. De beurs staat in het teken van de kernwaarden over het begrip, duurzaam. Kijk voor meer info op www.Gennep.News!

Een duurzame regionale beurs is niet alleen voor de korte termijn interessant.

 

 

Op woensdag 7 en donderdag 8 november organiseert Maasvallei.Net de periodieke Business Beurs Boxmeer 2018 in de hallen van het Lion Center op industrieterrein Saxe Gotha. De beurs staat in het teken van de kernwaarden over het begrip, duurzaam. Duurzaam is een vrij algemeen woord, maar als je er een betekenis aan geeft wordt het woord duurzaam een stuk duidelijker.

 

 

In de basis gaat duurzaamheid over ontwikkelingen waar negatieve gevolgen voor het milieu worden vermeden. In die zin zijn duurzame ontwikkelingen, behoeften voor de huidige generaties met milieuvriendelijke nalatenschappen voor toekomstige generaties. Duurzame ontwikkelingen gaan o.a. over productieprocessen van industrieën, agrarische sectoren, de bouwsector, transport, logistiek energie, architectuur, landschap ontwerp, onderwijs en zakelijke dienstverlening. Iedereen binnen deze branches, sectoren en werkgebieden, denkt na over duurzaamheid.

 

 

De bedrijven en ondernemers die deelnemen aan de Maasvallei beurs, hebben ook allemaal iets met duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Denk aan automatisering, besturingen, mobiliteit, personeelsbeleid, energiebronnen, brandstoffen, afvalverwerking, recycling, materiaal keuzes, het hergebruiken van materialen, productieprocessen, logistiek, inkoopbeleid, groen certificaten, parkmanagement, onderhoud en zelfs streekproducten.

 

 

Er zijn bedrijven die in het kader van duurzaam ondernemen, bewust zaken doen met bedrijven uit de directe omgeving. Want hoe dichter bij huis, des te meer tijdsbesparing, minder brandstofverbruik, kortere lijnen, hogere kwaliteit en goed voor de lokale economie.

 

 

En waar momenteel heel veel onduidelijkheid over bestaat is het begrip duurzame energie, energie neutraal ondernemen, zonder energierekening. Het kan echt vandaag de dag, echter nieuwe technieken vragen ook om duurzame investeringen. En welke investeringen zijn dan voor de korte, middellange of langere termijn het meest verstandig? En, welke subsidies zijn er allemaal beschikbaar?

 

 

Al deze vraagstukken, ontwikkelingen en oplossingen maken de regionale beurs niet alleen voor de korte termijn heel interessant, maar ook voor de langere termijn. Waar het om gaat is dat regionale bedrijven en ondernemers elkaar beter leren kennen, begrijpen en van elkaar weten wat ze doen.

 

 

Zodoende ontstaan er samenwerkingen, aanbevelingen, nieuwe contacten, kruisbestuivingen en kunnen er zaken gedaan worden. Persoonlijk contact, dan wel face to face gesprekken leveren op den duur meer op dan vluchtige online contacten.

 

 

En dat maakt persoonlijk contact ook veel duurzamer.

 

 

Op de website maasvallei.net is alle informatie over de beurs terug te vinden.

 

 

Verwant

Regio

De zakelijke netwerkorganisatie voor het Land van Cuijk en Noord-Limburg, het Maasvallei Netwerk, timmert aan de weg door een nieuwe podcastserie te lanceren. Doorgewinterde...

Gennep

De roep om meer bomen wordt steeds luider. Niet alleen in Gennep, maar ook regionaal, provinciaal en zelfs landelijk. De gemeente gaat de komende...

Gennep

De Duurzaamheidsmarkt bij Pica Mare in Gennep stond - zoals de naam doet vermoeden - volledig in het teken van duurzaamheid! Kijk je mee?...

Regio

Op woensdag 6 en donderdag 7 november 2019 organiseert Maasvallei Netwerk de tweede editie Business Beurs Boxmeer op industrieterrein Saxe Gotha, in de hallen...