Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

X-triathlon

Gennep

Eerste X-triathlon groot succes

Zondag 17 juni 2018 was de eerste X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray. Vijftig sporters met een beperking, waaronder X-triathlonambassadeur Roy Althuizen uit Gennep, gingen samen met hun buddy de uitdaging aan. Iedereen Kan Sporten Noord Limburg en MEE Noord en Midden Limburg kijken terug op een geslaagd evenement.

 

 

 

 

Vol enthousiasme staan de deelnemers aan het recreantenparcours te wachten om het water in te gaan, als Anne Thielen (wethouder gemeente Venray) en Arno van Bommel (regiomanager MEE) de X-triathlon openen in Laco Sportcentrum. Hierna gaat het los. 40 recreanten doorlopen met hun buddy’s in kleine groepjes de onderdelen van de X-triathlon: zwemmen, fietsen, (hard)lopen. Zonder tijdsdruk.

 

 

Het gaat erom dat zij, ondanks hun beperking, mee kunnen doen aan dit sportevenement: 10 minuten zwemmen, één (3,3 km) of twee (6,6 km) rondes fietsen en 15 minuten (hard)lopen.

 

 

De inspanning maar ook het plezier is van hun gezicht af te lezen. De eindstreep wordt door iedereen gehaald. Hetzij in een rolstoel, met krukken, op een loopfiets en gewoon te voet. Iedereen is winnaar en krijgt een medaille en certificaat van deelname.

 

 

Zie ook:
Roy Althuizen gaat de uitdaging aan
X-triathlon promotietour van start

 

 

Later die middag starten 10 deelnemers aan het wedstrijdparcours: 250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km hardlopen. In tegenstelling tot het recreantenparcours gaat het hierbij wel om de beste tijd.

 

 

De deelnemers gaan er vol in. Vanuit het zwembad gelijk de fiets op.

 

 

Met een razende vaart komt er een diversiteit aan fietsen voorbij: racefiets, handbike, tandem. Verstandelijke beperking, vorm van autisme, blind of deels verlamd, het weerhoudt niemand ervan om te gaan voor de eerste plaats. Na een spannende eindstrijd op de atletiekbaan wint René uit Maasbree. Omar uit Tegelen is tweede en Ron uit Reek derde.

 

 

MEE en Iedereen Kan Sporten kijken terug op een geslaagde dag. Projectleider X-triathlon Eric Brueren:

 

 

Het was een fantastische dag! Ik ben hartstikke trots dat we onze belofte waar hebben gemaakt: dat iedereen, met welke beperking dan ook, de triathlon heeft kunnen ervaren. Dat is ook wat dit evenement uniek maakt. De X-triathlon is zo aangepast dat iedereen mee kan doen. Ondanks hun beperking die eindstreep halen. Mensen dát geweldige gevoel geven, daar doen we het voor!

 

 

Verwant

Gennep

Kun je vanwege jouw beperking niet deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse? Dan heb je het mis! De X-Toppers is een wandelproject dat het mogelijk...

Sport

Zondag 19 mei 2019 was de 2e X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray. 50 sporters met een beperking, van 8 jaar tot...

Sport

Op zondag 19 mei is de tweede X-triathlon voor mensen met een beperking in Venray. Net als bij een gewone triathlon, bestaat deze uit...

Gennep

Op zondag 17 juni 2018 organiseren Iedereen Kan Sporten Noord Limburg en MEE Noord en Midden Limburg de eerste X-triathlon voor mensen met een...