Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Niers-fietspad
Niers-fietspad

Gennep

Interreg-project Niers-fietspad goedgekeurd

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers als toeristen, met een bijgewerkte routekaart en digitale informatie in twee talen.

De Interregcommissie van de euregio Rijn-Maas-Noord heeft haar zegen gegeven aan vijf sprankelende projecten uit het Kleinprojectenfonds Deutschland-Nederland, met als blikvanger het vernieuwende Niers-fietspad.

 

Na een intensieve periode van 16 jaar is het Niers-fietspad toe aan een frisse wind. Het doel? Een ongekende fietservaring bieden en de toegankelijkheid optimaliseren voor zowel lokale pedaalridders als enthousiaste toeristen. Met het groene licht voor dit projectvoorstel gaan we een stap verder in het verbeteren van de fietsinfrastructuur.

 

Het nieuwe plan omvat een eigentijdse facelift van de uitvouwbare routekaart en een digitale beschikbaarheid in twee talen, waardoor Nederlandse fietsfanaten naadloos de weg kunnen vinden.

 

Het fietspad, dat door de Kreis Viersen en de Kreis Kleve loopt en uiteindelijk in de gemeente Gennep de Maas bereikt, trekt jaarlijks vele fietsliefhebbers die genieten van de natuur en de omgeving.

 

De goedkeuring van het Interreg-projectvoorstel werd gevierd tijdens een bijeenkomst waarbij onder andere gedeputeerde Elianne Demollin-Schneiders, verantwoordelijk voor grensoverschrijdende samenwerking vanuit de Provincie Limburg, aanwezig was.

 

Verwant

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...

Column

De column Afvalberg benadrukt de groeiende ergernis over illegaal gestort afval, dat zich opstapelt als een onbeheersbare kracht in de straten. Dwarsliggert roept op...