Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

BORUSSIA-Park Mönchengladbach

Nieuws

Euregionale banenbeurs

Op 12 oktober 2017 van 9.00 – 12.30 uur vindt de Duits-Nederlandse banenbeurs in het BORUSSIA-Park te Mönchengladbach plaats. Deze wordt door het GrensInfoPunt van de euregio rijn-maas- noord in samenwerking met de Agentur für Arbeit Mönchengladbach georganiseerd. Tijdens de beurs bieden verschillende standhouders hun actuele vacatures aan, worden er presentaties gehouden, sollicitatietrainingen gegeven en vindt er een workshop voor ondernemers plaats. Deelnemers wordt zo de kans geboden om meer inzicht te krijgen op de euregionale arbeidsmarkt.

 

 

Wil je de banenbeurs bezoeken? Je hoeft je vooraf niet aan te melden. Neem wel je sollicitatiedocumenten mee.

 

 

Werken in Duitsland, wat is er anders?

 

 

In circa 30 minuten wordt tijdens een interactieve presentatie uitgelegd wat er anders is aan het werken over de grens. Hoe zit het bijvoorbeeld met de belastingen als ik in het ene land woon en in het andere land werk? Waar ben ik dan sociaalverzekerd? In welk land moet ik mijn ziektekostenverzekering afsluiten?

 

 

De presentatie wordt twee keer aangeboden en start om 9.30 en 10.30 uur.

 

 

Sollicitatietraining – werken in Duitsland

 

 

Tevens wordt er voor geïnteresseerden een sollicitatietraining aangeboden. Is solliciteren in Duitsland anders?

 

 

Ja, dat is het zeker! In circa 60 minuten tijd wordt ingegaan op de verschillen en overeenkomsten tussen solliciteren in Nederland en solliciteren in Duitsland.

 

 

De training wordt twee keer aangeboden en start om 10.00 en 11.15 uur.

 

 

Ondernemen over de grens

 

 

Ben je een Nederlandse werkgever met personeel in of uit Duitsland en wil je hier meer over weten?

 

 

Aansluitend aan de banenbeurs zullen adviseurs van het GrensInfoPunt in samenwerking met Team GWO antwoord geven op al je vragen door middel van casussen uit de praktijk.

 

 

Onder andere de thema’s sociale zekerheid, arbeidsrecht en belastingen zullen tijdens deze twee uur durende workshop aan bod komen.

 

 

De workshop voor ondernemers vindt in aansluiting op de banenbeurs plaats van 13.30 tot 15.30 uur.

 

 

Aanmelden presentatie, sollicitatietraining en/of workshop voor ondernemers

 

 

Wil je zeker zijn van een plek tijdens een van de presentaties, sollicitatietrainingen of workshops? Meldt je dan aan door een e-mail te sturen naar Moenchengladbach.EURES@arbeitsagentur.de. Vermeldt hierbij je naam en aan welke activiteit je deel wilt nemen. Vergeet hierbij niet de gewenste tijd te vermelden, want sommige tijden overlappen elkaar. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.

 

 

Verwant

Gennep

Frank Wouters uit Gennep heeft tijdens de jaarlijkse fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal de eerste prijs gewonnen met zijn foto "Zonsopgang bij Afferden". Het motto van...

Gennep

Zomervakantie! De zomer van 2020 wordt anders dan anders maar is dat erg? Nee, want in Gennep en omgeving is zat te beleven! Bekijk...

Regio

De gemeenten Bergen, Gennep en Venray hebben samen met de vijf andere gemeenten in Noord-Limburg de ambitie uitgesproken om in 2023 de gezondste regio...

Regio

De Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Wepke Kingma bracht deze week een tweedaags werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal. In dit kader was hij op 8...