Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

EGHN

Regio

European Garden Award Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen mocht vandaag de 2e prijs van de European Garden Award in ontvangst nemen. Het park werd door een internationale jury genomineerd in de categorie ‘Restoration, Enhacement or Development of a Historic Park or Garden’.

Kasteeltuinen Arcen mocht vandaag de 2e prijs van de European Garden Award in ontvangst nemen. Het park werd door een internationale jury van het EGHN (European Garden Heritage Network) genomineerd in de categorie ‘Restoration, Enhacement or Development of a Historic Park or Garden’ en won de 2e prijs van de prestigieuze award.

 

 

Het European Garden Heritage Network (EGHN) reikt sinds 2010, samen met partners in veertien Europese landen (Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Nederland, Zweden, Italië, Ierland, Polen, Oostenrijk, Denemarken, Portugal, Spanje en Rusland) deze Europese Tuinenprijs uit.

 

 

Het doel van EGHN is de Europese uitwisseling over de ontwikkeling en het beheer van parken en tuinen en de ondersteuning van duurzame, regionale en lokale ontwikkelingsconcepten.

 

 

Bij de Europese Tuinenprijs gaat het niet alleen om spectaculaire tuinkunst of perfect onderhouden borders of gazons. Voor deze prijs zijn bijvoorbeeld innovatieve concepten bij de realisatie en het beheer, stedenbouwkundige aspecten, duurzaamheids-vraagstukken, een bijzonder aanbod voor bezoekers of betrokkenheid van het maatschappelijk middenveld even belangrijk als hoge kwaliteit bij de aanleg van een nieuw(e) of de restauratie van een bestaand(e) park of tuin.

 

 

De genomineerden en met name de finalisten en winnaars moeten de inspiratie vormen voor andere projecten of als rolmodel dienen.

 

 

Kasteeltuinen Arcen

 

 

Kasteeltuinen Arcen werd dit jaar samen met het Broughton Grange Estate (Oxfordshire, Verenigd Koninkrijk) en Adare Manor (Adare, Ierland) genomineerd. Broughton Grange Estate won de eerste prijs.

 

 

Kasteeltuinen Arcen, pas sinds eind 2016 lid van het EGHN, is trots op deze toonaangevende tuinprijs.

 

 

Met de award wordt de inzet van de afgelopen jaren, de uitgebreide renovatie van het kasteel en de tuinen, erkend.

 

 

Kasteeltuinen Arcen heeft zich ontwikkeld tot een uitzonderlijke en populaire bestemming. Het bloemen- en plantenpark – ontworpen door de Nederlandse tuinarchitect Niek Roozen – is uitgebreid gerenoveerd en biedt veel nieuwe evenementen aan haar bezoekers.

 

 

Stichting het Limburgs Landschap

 

 

Kasteeltuinen Arcen is een project van Stichting het Limburgs Landschap. Directeur-Rentmeester Wilfred Alblas mocht de 2e prijs vandaag op Schloss Nordkirchen in Münster (DU) in ontvangst nemen.

 

 

Het voelt als een geweldige steun in de rug dat Kasteeltuinen Arcen de tweede prijs gekregen heeft van het netwerk van Europese toptuinen. Treffend ook dat we genomineerd waren in de categorie tuin-restauraties, waardoor het een sluitstuk is van het grote herstelwerk dat Stichting het Limburgs Landschap sinds 2013 heeft uitgevoerd. Deze prijs is ook een compliment voor de tuinbouw- en sierteeltsector, onze overheden, donateurs en de seizoenkaarthouders die geweldig hebben meegeholpen.

 

 

Aldus Wilfred Alblas, directeur-rentmeester van Stichting het Limburgs Landschap.

 

 

Ook internationaal blijken de kasteeltuinen nu een park om lief te hebben.

 

 

Verwant

Regio

De amfibieën trek is begonnen, lentebloemen staan in volle bloei en vogels maken zich klaar voor het broedseizoen. De toegenomen activiteit en publieke interesse...

Regio

Op zondag 31 maart om 10.00 uur vindt er in Nationaal Park De Maasduinen een excursie plaats. De wandeling start vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op...

Regio

Op zondag 24 maart om 10.00 uur vindt er in Nationaal Park De Maasduinen een excursie plaats. De wandeling start vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen,...

Regio

Op zondag 10 februari start om 10:00 uur een excursie naar kasteelruïne Bleijenbeek. De excursie start vanaf Paviljoen Bleijenbeek aan Bleijenbeek 14 in Afferden....