Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Excursie Landgoed Jachtslot de Mookerheide

Jan J. Luden uit Driebergen bouwde in 1903 Landgoed Jachtslot de Mookerheide. Een 150 hectare groot landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen. Ga mee op zaterdag 18 augustus tijdens een excursie op Landgoed Jachtslot de Mookerheide met aansluitend een heerlijke kaasproeverij.

 

 

Altijd al willen dwalen door een uniek jachtslot in jugendstil-stijl? Dat kan nu tijdens de rondleidingen op Landgoed Jachtslot de Mookerheide.

 

 

Ondanks dat de restauratie nog moet beginnen gaan we toch al naar binnen. Ga mee en kom alles te weten over Landgoed Jachtslot de Mookerheide.

 

 

Benieuwd naar de originele badkamer uit 1903? Natuurlijk wordt ook de toren niet vergeten. Kijk hoog uit over de bomen en ontdek de omgeving.

 

 

Landgoed Jachtslot de Mookerheide

 

 

Jan J. Luden wilde in de kassen een tuinderij beginnen. Hij kreeg het alleen niet van de grond. Nu meer dan 100 jaar later staan de kassen en tuinen na restauratie er geweldig bij en worden er volop groenten en fruit geteeld.

 

 

Natuurmonumenten werkt op het landgoed aan het herstel van het parkbos. Oude historische paden worden weer zichtbaar gemaakt en oude bomen worden vrijgemaakt van omliggende begroeiing.

 

 

Praktische informatie

 

 

Tijdens deze excursies op zaterdag 18 augustus word je om 14.00 uur welkom geheten met een lekker kopje koffie bij Lagom in het jachtslot, Heumensebaan 2 in Molenhoek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de plannen van Natuurmonumenten. De excursie duurt tot ongeveer 16.00 uur.

 

 

In het jachtslot zitten veel trappen en geen lift. Zorg dus dat je goed ter been bent. Er kunnen maximaal 15 mensen mee. Wil je ook mee? Meld je dan aan via natuurmonumenten.nl/mookerheide. Deelname kost 6 euro per persoon. Niet-leden betalen 9 euro per persoon.

 

 

Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

 

 

Foto: Bob Luijks / Natuurportret

 

 

Reacties