Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

F-16

Nieuws

F-16’s vliegen in 2018 weer in de avonduren

De F-16’s van de vliegbases Volkel en Leeuwarden vliegen weer in de avonduren.

 

 

Dat is noodzakelijk om grondpersoneel en vliegers optimaal voor te bereiden op hun taak, dus ook in het donker. Ze moeten 24/7 inzetbaar zijn, waar dan ook ter wereld.

 

 

Dat laat het Ministerie van Defensie weten op de website.

 

 

De vluchten zijn van maandag tot en met donderdag tot uiterlijk 23.00 uur en op vrijdag alleen overdag. De oefeningen staan gepland voor de weken:

  • 15 tot en met 19 januari,
  • 29 januari tot en met 2 februari,
  • 5 tot en met 9 februari,
  • 19 tot en met 23 februari en
  • van 26 februari tot en met 2 maart.

 

 
De oefeningen worden nu gehouden omdat het vroeg donker is. De toestellen hoeven daardoor niet ’s nachts te trainen. Echte operaties zijn ook in het donker. De vlieger beschikt over geavanceerde nachtzichtapparatuur.

 

 

Om deze middelen optimaal te gebruiken tijdens huidige en toekomstige missies, moet er regelmatig worden getraind, ook bij duisternis. Voor vliegers zijn deze oefeningen belangrijk om de inzetgereedheid verder te verhogen.

 

 

In 2017 concentreerde de Koninklijke Luchtmacht zich op het herstel van de inzetbaarheid van haar personeel en materieel.

 

 

Om operationele redenen of vanwege onvoorziene omstandigheden kan van de planning worden afgeweken. Meer informatie over vliegbewegingen staat op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten, bel met het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033. Dien eventuele klachten in via luchtmacht.nl/geluidshinder.

 

 

Bron en foto: defensie.nl

 

 

Verwant

Gennep

De Gennepse harmonie Unitas et Fidelitas viert in het weekend van 8, 9 en 10 juni het 200-jarig bestaan met een groot muzikaal feestprogramma....