Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Go Agro Horst aan de Maas

Nieuws

Fietsend de boer op in Horst aan de Maas

Op 23 mei vieren Leisure Port en Toeristisch Platform Horst aan de Maas de ingebruikname van een nieuwe fietsroute: de belevingsroute Go Agro Horst aan de Maas. Go Agro is een prachtige route van 30 kilometer die toeristen en recreanten, met de smartphone als reisleider, het Horster platteland en de passie van agrariërs laat beleven. Aan de hand van filmpjes en audioverhalen krijgt de fietser op verschillende plekje een kijkje in de keuken.

 

De route start in het centrum van Lottum, bij Rozenkenniscentrum de Rozenhof. Vervolgens worden de fietsers (grotendeels) over de fietsknooppunten door het landschap geleid. Op diverse plekken is informatie beschikbaar over de bedrijven in de vorm van foto’s, filmpjes en gesproken teksten; over het gewas dat geteeld wordt, de dieren die gehouden worden etc.

 

Stopplekken zijn onder andere Martens Asperges, blauwebessenteler Blue Berrie Hill, varkenszichtstal Aandenherenbosweg, imkerij Akkie’s tuin en Smaakboerderij de Gastendonk.

 

Fietsers doen er goed aan om de app van Liefde voor Limburg te downloaden zodat ze alle informatie tot zich kunnen nemen. Er is ook een folder beschikbaar, Nederlands- en Duitstalig, die te verkrijgen is bij meer dan 100 toeristisch-recreatieve bedrijven in Horst aan de Maas en de VVV in Horst (Steenstraat).

 

Er gingen maanden van voorbereiding vooraf aan het realiseren van de route. Er moest een interessante route samengesteld worden en er moest materiaal geproduceerd worden om de bezienswaardigheden onderweg in beeld te brengen. Ook waren er technische uitdagingen waar het hoofd over gebogen moest worden.

 

Het resultaat is vooral dankzij intensieve en goede samenwerking bereikt. Zo waren natuurlijk de ondernemers betrokken, maar ook partijen als Vereniging Innovatief Platteland en de Plattelandcoöperatie. De belevingsroute Go Agro Horst aan de Maas is de eerste in een serie van nieuwe producten die Leisure Port, in samenwerking met de toeristische platforms, introduceert in 2017.

 

Op 23 mei wordt de route feestelijk in gebruik genomen. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom bij Martens Asperges, van 14.45 tot ongeveer 16.00 uur. De opening van de route zal verricht worden door Eric Geurts, gedeputeerde van Provincie Limburg en verantwoordelijk voor toeristisch beleid in de provincie.

Verwant

Regio

De Provincie Limburg heeft nieuwe subsidieregels gepubliceerd voor het voorkomen van faunaschade in 2023. Deze regels zijn bedoeld om schade aan landbouwgewassen of vee,...

Politiek

Op 15 maart 2023 vonden de Provinciale Statenverkiezingen plaats in Nederland. Ook in Gennep werd gestemd en daar was de BoerBurgerBeweging (BBB) de grote...

Politiek

De leden van FNV maken zich vooral zorgen over mensen die niet rond kunnen komen van hun loon of uitkering, het gebrek aan vertrouwen...

Politiek

Op 9 maart 2023 organiseert de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) in samenwerking met het Limburgs Agrarisch Jongeren Kontakt (LAJK) het Limburgse land- en...