Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Go Agro

Nieuws

Fietsend de boer op in Peel en Maas

Op 11 juli vierden Leisure Port en Toeristisch Platform Peel en Maas de ingebruikname van een nieuwe fietsroute: de belevingsroute Go Agro Peel en Maas. Go Agro is een prachtige route van 40 kilometer die toeristen en recreanten, met de smartphone als reisleider, het platteland van Peel en Maas en de passie van agrariërs laat beleven. Aan de hand van filmpjes en audioverhalen krijgt de fietser op verschillende plekje een kijkje in de keuken.

 

De route start in bij De Belaeving in Helden. Vervolgens worden de fietsers over de fietsknooppunten door het landschap geleid. Op diverse plekken is informatie beschikbaar over de bedrijven in de vorm van foto’s, filmpjes en gesproken teksten; over het gewas dat geteeld wordt, de dieren die gehouden worden etc.

 

Stopplekken zijn onder andere bij Scharrelkippenbedrijf Swinkels, Doe-boerderij DoeBaDoe, Tilla’s Asperges en de Zorgtuinderij Kaate. Maar ook maakt men kennis met het oude ambacht van de molenaar bij de Sint Antoniusmolen in Kessel. Kortom, een route vol afwisseling rondom het thema agro.

 

Fietsers doen er goed aan om de app van Liefde voor Limburg te downloaden zodat ze alle informatie tot zich kunnen nemen. Er is ook een folder beschikbaar, Nederlands- en Duitstalig, die te verkrijgen is bij meer dan 100 toeristisch-recreatieve bedrijven in Peel en Maas en de VVV’s in de gemeente.

 

Er gingen maanden van voorbereiding vooraf aan het realiseren van de route. Er moest een interessante route samengesteld worden en er moest materiaal geproduceerd worden om de bezienswaardigheden onderweg in beeld te brengen. Ook waren er technische uitdagingen waar het hoofd over gebogen moest worden. Het resultaat is vooral dankzij intensieve en goede samenwerking bereikt. Zo waren natuurlijk de ondernemers betrokken, maar ook partijen als de Plattelandcoöperatie. De belevingsroute Go Agro Peel en Maas is een van de drie nieuwe belevingsroutes die Leisure Port, in samenwerking met de toeristische platforms, introduceert in 2017.

 

Gisteren werd de route feestelijk in gebruik genomen. Na een presentatie van Leisure port introduceerden drie dames van de toneelgroep Spektakel Kessel de route op ludieke wijze. Eric Geurts, gedeputeerde van Provincie Limburg en verantwoordelijk voor toeristisch beleid in de provincie, opende vervolgens officieel de route.

 

Eerder deze maand werden al 2 andere belevingsroutes in gebruik genomen: de Go Agro fietsroute in Horst aan de Maas en de Stadswandeling in Venlo. De drie routes zijn via de app van Liefde voor Limburg te bekijken en te beleven. Ook op www.liefdevoorlimburg.nl zijn de routes te bekijken.

 

 

Verwant

Heijen

Het is belangrijk dat alle inwoners veilig blijven fietsen, maar sommige ouderen voelen zich onzeker op de fiets, vooral in drukke gebieden. Om dit...

Gennep

De huizenmarkt in Noord-Limburg heeft in het laatste kwartaal van 2022 een daling van verkoopprijzen laten zien, zoals gemeld door de Nederlandse Vereniging van...

Gennep

Gemeente Gennep doet als eerste Limburgse gemeente mee met het landelijke programma Doortrappen. Dit programma heeft als doel dat ouderen zo lang mogelijk veilig...

Gennep

Plotseling kwam het water. De inwoners waren opgewonden, maar ook met een vleug bezorgdheid. Want wat als ‘94/’95 zich zou herhalen? En de schade?...