Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Herfstvakantie Airport Weeze
Airport Weeze

Regio

Financiële problemen Airport Weeze

Airport Weeze zit in financiële problemen, bericht De Gelderlander. Het aantal passagiers is behoorlijk teruggelopen en een flinke verhoging van de vliegtaks in Duitsland is aanstaande. Sluiting van de luchthaven is nog niet aan de orde, maar dan moet de overheid wel bijspringen.

Airport Weeze zit in financiële problemen, bericht De Gelderlander. Het aantal passagiers is behoorlijk teruggelopen en een flinke verhoging van de vliegtaks in Duitsland is aanstaande. Sluiting van de luchthaven is nog niet aan de orde, maar dan moet de overheid wel met 1,9 miljoen euro bijspringen.

 

 

Dit jaar loopt het aantal reizigers dat gebruikmaakt van Weeze terug tot 1,3 miljoen, een kwart minder dan in 2018. Verder voert de Duitse overheid met ingang van april volgend jaar een nieuwe, hogere vliegtaks in. De belasting op een Europees ticket wordt verdubbeld, van 6,5 naar zo’n 13 euro.

 

 

Volgens directeur Ludger van Bebber kan Airport Weeze het hoofd zeker nog wel een jaar boven water houden. Maar als de hogere vliegtaks blijft bestaan en het aantal reizigers blijft teruglopen, dan komt de financiële gezondheid onder druk te staan.

 

 

De luchthaven heeft daarom bij de Kreis Kleve aangeklopt een financiële injectie van 1,9 miljoen euro. Van Bebber verwacht binnen enkele weken duidelijkheid te hebben.

 

 

Verwant

Regio

Airport Weeze heeft haar doelstelling om geheel CO2-neutraal te worden al in 2018 bereikt. De basis hiervoor is een hoge energie-efficiëntie in combinatie met...

Nieuws

Op Airport Weeze, vlak over de grens, worden dit weekend 22.500 passagiers verwacht.     Herfstvakantie     In Nederland is de herfstvakantie afgelopen...

Nieuws

Eurowings start volgend jaar zomer met vluchten vanaf de Duitse grensluchthaven Weeze naar Palma de Mallorca. De nieuwe route wordt later deze week bekend gemaakt....