Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gemeenten gaan stagiaires uitwisselen over de grens

De partnergemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze willen koplopers zijn in de grensoverschrijdende uitwisseling van gemeentelijke stagiaires. Daarom hebben de zes burgemeesters besloten grensoverschrijdende stagemogelijkheden binnen de gemeenten aan te gaan bieden. Maandag 9 oktober werd dit besluit bekrachtigd met de ondertekening van een verplichtingsverklaring bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

De verplichtingsverklaring houdt in dat gemeenten de gemeentelijke stagiaires mogelijkheden bieden om stage te lopen bij een partnergemeente in de regio over de grens. Stagiaires maken daardoor kans om kennis te maken met de taal, de arbeidscultuur en werkwijze over de grens. Stagiaires kunnen zo internationale ervaring opdoen en hun blikveld en arbeidsmogelijkheden vergroten. Naast stagiaires krijgen ook Auszubildenden en trainees deze mogelijkheid aangeboden. Zowel studenten van het mbo, hbo als wo en universiteit kunnen deelnemen aan de regeling. De duur van de uitwisseling wordt afgestemd met de student en de personeelsafdeling van de desbetreffende gemeente. De verplichtingsverklaring geldt tot en met 2020. De zes gemeenten zetten met deze verklaring een concrete stap om de grensoverschrijdende arbeidsmarkt te stimuleren.

 

 

Foto: (vlnr): Rüdiger Wenzel van Goch, Sjaak Kamps zaakgelastigde bij Euregio Rhein-Waal, Burgemeester Ulrich Francken van Weeze, burgemeester Peter de Koning van Gennep, burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk en burgemeester Karel van Soest van Boxmeer alsmede burgemeester Manon Pelzer van Bergen hebben de verplichtingsverklaring ondertekend.

 

 

Reacties