Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gennep populaire bestemming

Geen strandjes, geen openbare wifi… Toch hoeft Gennep alleen het dorp Arcen voor zich te laten gaan als meest populaire bestemming op liefdevoorlimburg.nl. Dit concluderen het Toeristisch Platform Maasduinen en Leisure Port, die samen de website van Liefde voor Limburg beheren. Op plaats 3 als favoriete bestemming staat het Maasdorp Kessel.

 

 

Liefde voor Limburg

 

 

Het platform vermoedt dat de populariteit gedeeltelijk te wijden is aan de aanwezigheid van Heijderbos. Het bungalowpark met wel 1000 vakantiewoningen trekt mensen die graag willen weten waar ze terecht komen. Al zoekende op toeristische informatie, komen zij terecht bij Liefde voor Limburg. Een andere succesfactor is de grote hoeveelheid informatie die voorhanden is over Gennep.

 

 

De website, app en i-punten van Liefde voor Limburg werden in 2017 ruim 1,3 miljoen keren bezocht, laat de overkoepelende promotie-organisatie Leisure Port weten. Daarnaast werden nog eens miljoenen toeristen en recreanten bereikt via magazines, kranten en via folders die uitgegeven worden door Leisure Port en het Toeristisch Platform Maasduinen. Het toeristisch platform, waaraan 175 ondernemers verbonden zijn, staat samen met de andere 4 platforms in de regio en Leisure Port aan de lat voor het promoten van het toeristisch-recreatief aanbod. Dat doen zij onder andere middels Liefde voor Limburg.

 

 

Per 1 juli gaat een grote landelijke campagne lopen om meer de aandacht te vestigen op de Maasduinen, van Middelaar in het noorden tot Belfeld in het zuiden, als recreatiegebied.

 

 

Reacties