Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

‘Gennep proefgebied voor legale wietteelt’

Gemeente Horst aan de Maas wil dat de regio Venlo, waartoe ook gemeente Gennep behoort, een proefgebied wordt voor de legale teelt van wiet. Daarvoor werd dinsdag 21 november tijdens de raadsvergadering een motie aangenomen.

 

 

Dat bericht de website hallohorstaandemaas.nl. Onlangs werd bekend dat het nieuwe kabinet een proef wil doen met legale wietteelt. Nu is het nog zo dat de verkoop van wiet in coffeeshops wordt gedoogd. Het is echter illegaal om wiet te kweken of in te kopen.

 

 

 

 

Het is de bedoeling dat de overheid straks een vergunning afgeeft aan de organisaties om de wiet te produceren. Het kabinet komt binnen zes maanden met een wetgeving die dit mogelijk gaat maken.

 

 

De experimenten worden in zes tot tien gemeenten uitgevoerd. Doel is om te kijken of met legale teelt de criminaliteit afneemt en de wiet minder schadelijke stoffen bevat. Gemeenten kunnen zichzelf aanmelden voor de proef.

 

 

PvdA Horst aan de Maas diende tijdens de raadsvergadering een motie in, waarbij de regiogemeenten werd opgeroepen in de regio Venlo een experiment op te zetten om zo deel te nemen aan de landelijke proef.

 

 

Uitgangspunt hierbij is winst te behalen op de gebieden van criminaliteit, innovatieve agribusiness, veiligheid en overlast,

 

 

aldus de PvdA. Wethouder Bob Vostermans gaf aan dat er zich al ondernemers bij de gemeente hebben gemeld met initiatieven en dat het College van B&W mee wil denken over het opzetten van een experiment.

 

 

Bron: hallohorstaandemaas.nl

 

 

Reacties

Deel Bericht