Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Regio

Gennep speerpunt op de ArcheoRoute

Hoe zien archeologische vondsten in Gennep eruit in de virtuele wereld? Binnenkort krijgt de gemeente één van de acht nieuwe speerpunten op de ArcheoRoute in Noord- en Midden-Limburg. De ArcheoRoute zorgt ervoor dat de bijzondere archeologische verhalen met de nieuwste digitale technieken zichtbaar worden gemaakt. Meer informatie op www.Gennep.News.

Hoe zien archeologische vondsten in Gennep eruit in de virtuele wereld? Binnenkort krijgt de gemeente één van de acht nieuwe speerpunten op de ArcheoRoute in Noord- en Midden-Limburg. De ArcheoRoute zorgt ervoor dat de bijzondere archeologische verhalen met de nieuwste digitale technieken zichtbaar worden gemaakt.

 

 

Met de techniek van vandaag ga je terug naar toen, om de verhalen van vroeger echt te beleven. Daarnaast bevat de ArcheoRoute een spelelement: bezoekers kunnen per locatie een 3D-element van een archeologisch icoon verzamelen. Het project van Limburg Marketing is dan ook een variant van het bekende PokemonGo.

 

 

 

 

ArcheoGo

 

 

Met ArcheoGo verzamel je de artifacts van de verschillende vindplaatsen. Je komt virtueel oog-in-oog te staan met de archeoloog, die je mee neemt naar de verhalen achter de vondsten die op deze locatie zijn gedaan. Waar het Gennepse speerpunt komt is nog niet bekend, dat moet tot net voor de onthulling een verrassing zijn.

 

 

Iedere vindplaats van de Archeo Route Limburg heeft een eigen kenmerk of symbool, dat uit de bodem naar boven komt aan het eind van het archeologisch verhaal op locatie.

 

 

Geschiedenis Online Prijs

 

 

De ArcheoRoute-app is genomineerd voor De Geschiedenis Online Prijs. Iedere twee jaar wordt de Geschiedenis Online Prijs uitgereikt aan de beste historische online presentatie. De uitreiking vindt plaats op donderdag 7 februari 2019.

 

 

Speren

 

 

Eind vorig jaar zijn de eerste speren geplaatst in de gemeenten Beesel, Weert, Venray, Nederweert, Roerdalen en Eijsden-Margraten. Hier kun met de Archeo Route Limburg app en je smartphone nu alvast archeologische verhalen gaan zien en beluisteren.

 

 

Bronnen: De Gelderlander, archeoroutelimburg.nl en geschiedenisonlineprijs.nl

 

 

Verwant

Gennep

Vroeg uit de veren, een stevig ontbijt, de laarzen aan en op naar de plek waar gestart wordt met de schoonmaak in de natuur....

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...

Gennep

Op zaterdag 13 maart heeft de kringloop- en outletwinkel in Gennep haar deuren definitief gesloten. Het team heeft de afgelopen jaren met veel plezier...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...