Hoe zien archeologische vondsten in Gennep eruit in de virtuele wereld? Binnenkort krijgt de gemeente één van de acht nieuwe speerpunten op de ArcheoRoute in Noord- en Midden-Limburg. De ArcheoRoute zorgt ervoor dat de bijzondere archeologische verhalen met de nieuwste digitale technieken zichtbaar worden gemaakt.
Met de techniek van vandaag ga je terug naar toen, om de verhalen van vroeger echt te beleven. Daarnaast bevat de ArcheoRoute een spelelement: bezoekers kunnen per locatie een 3D-element van een archeologisch icoon verzamelen. Het project van Limburg Marketing is dan ook een variant van het bekende PokemonGo.
ArcheoGo
Met ArcheoGo verzamel je de artifacts van de verschillende vindplaatsen. Je komt virtueel oog-in-oog te staan met de archeoloog, die je mee neemt naar de verhalen achter de vondsten die op deze locatie zijn gedaan. Waar het Gennepse speerpunt komt is nog niet bekend, dat moet tot net voor de onthulling een verrassing zijn.
Iedere vindplaats van de Archeo Route Limburg heeft een eigen kenmerk of symbool, dat uit de bodem naar boven komt aan het eind van het archeologisch verhaal op locatie.
Geschiedenis Online Prijs
De ArcheoRoute-app is genomineerd voor De Geschiedenis Online Prijs. Iedere twee jaar wordt de Geschiedenis Online Prijs uitgereikt aan de beste historische online presentatie. De uitreiking vindt plaats op donderdag 7 februari 2019.
Speren
Eind vorig jaar zijn de eerste speren geplaatst in de gemeenten Beesel, Weert, Venray, Nederweert, Roerdalen en Eijsden-Margraten. Hier kun met de Archeo Route Limburg app en je smartphone nu alvast archeologische verhalen gaan zien en beluisteren.
Bronnen: De Gelderlander, archeoroutelimburg.nl en geschiedenisonlineprijs.nl
