Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Grashoek

Regio

‘Grashoek smaakt naar meer’

Op 20 en 21 mei is er van alles te beleven in Grashoek, een Noord-Limburgs dorp met ruim 1700 inwoners, dat ligt in de gemeente Peel en Maas grenzend aan de zuidrand van de Brabant.

 

Tijdens het weekend ‘Grashoek smaakt naar meer’ mag iedereen komen ‘proeven’ van de diversiteit die Grashoek op recreatief gebied te bieden heeft; in het landelijke dorp en haar mooie omgeving valt van alles te beleven en ontdekken.

 

Ervaar de prachtige natuur, op de fiets, te voet, of laat u rijden met een treintje of de huifkar. Struinend door bossen, natuurgebieden, weilanden en langs water en akkers kunt u eindeloos dwalen aan de rand van de Peel. Ontdek hoeveel vogels, reeën, en andere dieren er leven in en rond Grashoek.

 

Overnacht of verblijf uw vakantie bij één of meer van de vele (thema)campings, die elk hun eigen specialiteit hebben of geschikt zijn voor een bepaalde doelgroep. Dit kan tijdens het weekend ‘Grashoek smaakt naar meer’, of voor een ander tijdstip. Zelfs voor een Bed & Breakfast kunt u terecht in dit pitoreske dorp. Alle accommodaties zetten tijdens het weekend ‘Grashoek smaakt naar meer’, hun deuren open om er een kijkje te nemen.

 

Beleef van alles tijdens de fiets- en wandelroutes die uitgezet zijn dwars door de natuur en langs verschillende bedrijven. Ze voeren u onder andere langs een boswachterij, wijngaarden, een golfdomein, meerdere accommodaties en Beringerzand met z’n vele attracties. Heeft u altijd al iets meer willen weten over bijen, ook daar kunt uitleg van krijgen op enkele plaatsen.

 

Proeven kunt u van de lokale streekproducten, zoals asperges, wijn, aardbeien en vlees. Op gebied van horeca zijn er verscheidene gelegenheden (ook langs de wandel- en fietsroutes) met een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Op het gezellige dorpsplein bij de kerk word er voor jong en oud van alles georganiseerd en valt er veel te beleven. Kinderen kunnen o.a. eigen pizza’s en bakken in oven, en er zal groot springkussen zijn. Op zaterdagavond is er aansluitend tot in de late uurtjes een gezellig programma met Teddy Boys en DJ Mathijs.

 

De wandel- en fietsroutes zijn zaterdagochtend en zondagochtend vanaf 10 uur verkrijgbaar bij de Ankerplaats.

 

Nieuwsgierig? Kijk op www.grashoeksmaaktnaarmeer.nl

Verwant