Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Hommersum Schoon
Hommersum Schoon

Regio

Grensoverschrijdende schoonmaak

Op 16 maart begint het seizoen in Hommersum met de actie Hommersum Schoon, waar Nederlanders en Duitsers worden uitgenodigd om zwerfafval op te ruimen. Na het opruimen is er een gratis hapje en drankje voor alle deelnemers.

Op 16 maart gaat het seizoen weer van start in Hommersum. Zowel Nederlanders als Duitsers aan beide zijden van de grens zijn meer dan welkom. De jaarlijkse actie Hommersum Schoon nodigt ook de Nederlandse ‘buren’ uit om mee te doen.

 

Na het hijsen van de vlaggen rond 13.00 uur staat er een gratis hapje en drankje klaar voor alle helpers.

 

Hommersum Schoon

 

De actie Hommersum Schoon begint om 10.00 uur op de parkeerplaats bij de kerk, waar groepen onder begeleiding van historische tractoren door de straten van Hommersum en omgeving zullen trekken om zwerfafval op te ruimen.

 

Ons Dorp heeft Toekomst

 

In 2024 doet Hommersum mee aan de wedstrijd Ons Dorp heeft Toekomst, waarbij het essentieel is om het Duits-Nederlandse karakter te benadrukken. Al jarenlang staat het dorpsplein van het grensdorp symbool voor de hechte Duits-Nederlandse band.

 

Helaas zal burgemeester Knickrehm van de Stadt Goch niet aanwezig zijn. Plaatsvervangende burgemeester Maria Beaupoil zal aanwezig zijn. Voor Nederland is burgemeester Hans Teunissen van de gemeente Gennep uitgenodigd. De heer Sjaak Kamps, voormalig directeur van de Euregio Rijn-Waal, zal de Europese vlag hijsen. Antoon Rodoe van Heimat- und Verschönerungsverein e.V. Hommersum:

 

Na afloop wordt er gegrild bij de Gaststätte Evers en worden drankjes geserveerd.

 

Hommersum

 

Net over de grens bij Ottersum ligt Hommersum, ook een dorpje aan de Niers. De sterke vriendschapsband met het naburige Gennep wordt gekoesterd en uitgedrukt door verschillende uitwisselingsprogramma’s, culturele evenementen en gezamenlijke initiatieven.

 

Het versterkt de band tussen de inwoners aan beide zijden van de grens en draagt bij aan een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid in de regio.

 

Freundschafts Feuer am fünften Mai

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...