Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Heden en verleden van De Maasduinen

Op zondag 3 februari om 10.00 uur vindt er een excursie plaats in Nationaal Park De Maasduinen. De excursie start vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer aan de Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel.

 

 

Er valt veel te vertellen over het roemruchte verleden van Landgoed de Hamert. De Maasduinengidsen kunnen er veel over vertellen. Zo ligt er een eeuwenoud Vorstengraf uit circa 2000 jaar voor Christus en zijn er diverse sporen zichtbaar die gemaakt zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Recenter heeft de mens ook veel invloed gehad op het landschap. Alleen al het Geldernsch-Nierskanaal, wat vandaag de dag meer op een snelstromende beek lijkt, is hier een voorbeeld van.

 

 

Al wandelend wordt er meer verteld over de natuur en de ludieke en roemruchte geschiedenis van dit gebied.

 

 

Nationaal Park De Maasduinen

 

 

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

 

 

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink

 

 

Reacties