Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ons dorp heeft een toekomst
Hommersum: "Ons dorp heeft een toekomst"

Regio

Hommersum: “Ons dorp heeft een toekomst”

Hommersum, grensdorpje nabij Ottersum, neemt deel aan wedstrijd “Ons dorp heeft een toekomst”. Gemeente Goch steunt Hommersum in de competitie. Initiatieven zoals samenwerking met Nederland benadrukken Hommersum’s streven naar een duurzame toekomst.

Hommersum, het grensdorpje bij Ottersum en Heijen, staat te popelen om deel te nemen aan de prestigieuze wedstrijd Ons dorp heeft een toekomst. Deze competitie biedt kleine dorpen de kans om te schitteren en hun toekomstvisie te delen met een breder publiek.

 

In 2024 is het tijd voor de regionale wedstrijd, georganiseerd door de Kreis Kleve. Hommersum gaat als topkandidaat naar voren treden.

 

Ons dorp heeft een toekomst

 

Het dorp heeft al bewezen wat het waard is. In 2017 nam Hommersum voor het eerst deel en won een welverdiende zilveren plaquette. Een trotse prestatie die de clubruimte van de plattelandsjongeren, bekend als KLJB Hommersum, heeft verrijkt. Met het prijzengeld van € 500,- konden ze hun projecten verder uitbouwen en het dorp nog levendiger maken.

 

Het enthousiasme voor de wedstrijd was voelbaar tijdens de jaarlijkse vergadering van verenigingen en organisaties in en rond Hommersum. De gemeente Goch heeft Hommersum als enige dorp binnen de gemeente aangewezen voor de competitie en staat volledig achter de inzet van haar dorpsbewoners. Ze zullen hen actief ondersteunen in de voorbereidingen.

 

Evaluatiecommissie

 

De beoordeling van Hommersum zal worden uitgevoerd door een evaluatiecommissie van de Kreis Kleve. Hierbij ligt de focus niet alleen op de esthetische schoonheid van het dorp. Maar vooral op de gezamenlijke inspanningen om Hommersum leefbaar en toekomstbestendig te maken. Een uitdaging die de dorpsgemeenschap met open armen omarmt.

 

Als grensdorp met Nederland heeft Hommersum een unieke positie die zeker een rol zal spelen bij de presentatie. De nauwe samenwerking met de Nederlandse buren heeft al vele vruchten afgeworpen, zoals het traditionele oogstfeest waar zowel Duitse als Nederlandse bezoekers op afkomen.

 

Perspectief

 

Op milieugebied laat Hommersum zich ook niet onbetuigd. Met initiatieven zoals een zonne-energie aangedreven waterventilatiesysteem in het natuurgebied Venn en de aanleg van een bloemenweide door betrokken dorpsbewoners, toont het dorp haar groene hart. Het recent goedgekeurde bestemmingsplan biedt bovendien perspectief voor toekomstige generaties.

 

Om de kansen van Hommersum optimaal te benutten, is een werkgroep opgericht die nog steeds op zoek is naar versterking en nieuwe ideeën. Iedereen die een steentje wil bijdragen aan de toekomst van dit charmante dorp wordt van harte uitgenodigd om contact op te nemen via info@hommersum.de of het contactformulier op Hommersum.de. Antoon Rodoe van Heimat- und Verschönerungsverein e.V. Hommersum:

 

Samen bouwen we aan een stralende toekomst voor Hommersum!

 

Grensoverschrijdende schoonmaak

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...

Gemeente Gennep

Op 1 januari 2024 had 30,6% van de woningen in Gennep energielabel A. Slechts 6,2% had energielabel F of G. Gemiddeld heeft een woning...