Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Huisartsenposten slecht bereikbaar

In Limburg is het gemiddeld 14 minuten wachten tot de dienstdoende huisartsenpost de telefoon opneemt wanneer een patiënt op een zaterdagavond dringend een huisarts nodig heeft. Dit blijkt uit onderzoek van klantcontactbeheerder Interswitch.

 

 

In de provincies Flevoland, Friesland en Noord-Brabant duurt het gemiddeld langer om iemand aan de lijn te krijgen. Met name bij Spoedpost Noord-Limburg (voor de gemeenten Venlo en Venray) is de wachttijd met een gemiddelde van 30 minuten erg hoog.

 

 

In het onderzoek zijn alle Nederlandse huisartsenposten op twee verschillende zaterdagavonden gebeld. Aan de hand van deze uitkomsten is vervolgens van alle huisartsenposten de gemiddelde wachttijd berekend. Flevoland scoort het slechtst op provinciaal niveau met een gemiddelde wachttijd van 19 minuten. Ook in de provincies Friesland, Noord-Brabant en Limburg ligt de gemiddelde wachttijd flink boven het Nederlandse gemiddelde van 9 minuten. Daarentegen bedraagt de gemiddelde wachttijd in Drenthe slechts drie minuten, in Zeeland één minuut en in Groningen is er zelfs helemaal geen wachttijd.

 

 

Het onderzoek toont ook aan dat veel huisartsenposten door middel van een welkomstboodschap of keuzemenu barrières creëren om aan de lijn te blijven. Bijvoorbeeld door te benadrukken dat de patiënt mogelijk zelf de kosten voor het gesprek en de eventuele afspraak zal moeten betalen, of door de beller te verplichten om een BSN-nummer in te voeren.

 

 

Reacties

Deel Bericht