Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

IN ACTIE expositie in De Weijer
IN ACTIE expositie in De Weijer

Regio

IN ACTIE: Expositie Eindexamenwerk

Leerlingen van Elzendaalcollege-Metameer exposeren eindexamenwerk in De Weijer, Boxmeer, van 28 mei tot 11 juni. Thema “IN ACTIE!” inspireert een mix van meer dan 70 kunstwerken, variërend van schilderijen tot sculpturen, waarbij leerlingen hun boodschap via beeldende kunst uitdragen.

Op dinsdag 28 mei om 17.15 uur opent de expositie van eindexamenwerkstukken beeldende vorming in De Weijer. Leerlingen van Elzendaalcollege-Metameer, afkomstig van de locaties Boxmeer, Jenaplan en Stevensbeek, tonen hier hun creatieve werk.

 

Dit jaar hebben de verschillende locaties van Elzendaalcollege-Metameer hun krachten gebundeld voor een gezamenlijke expositie van het examenwerk.

 

IN ACTIE!

 

Het landelijke thema voor het praktijkexamen beeldende vorming was dit jaar IN ACTIE!. De examenleerlingen van vmbo, mavo, havo en vwo hebben via een creatief proces gewerkt aan hun eindwerk.

 

De leerlingen hebben gezocht naar de kunstenaar in henzelf en hebben nagedacht over hoe ze de beschouwer kunnen prikkelen en hun boodschap kunnen overbrengen via beeldende kunst. Soms is dit een reactie op de maatschappij. De expositie biedt een mix van verschillende vormen en materialen, variërend van schilderijen tot sculpturen.

 

In De Weijer in Boxmeer worden meer dan 70 werken tentoongesteld. De expositie is gratis toegankelijk van 28 mei tot 11 juni.

 

Je bent van harte welkom bij de opening, waar leerlingen van Elzendaalcollege Boxmeer zorgen voor muzikale ondersteuning. Deze vindt plaats om 17.15 uur bij De Weijer, De Raetsingel 1 in Boxmeer.

 

Foto: Veronique Verhoeven, docent beeldende vorming Metameer Stevensbeek

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gennep

Op 6 juni lopen leerlingen van het Elzendaalcollege Boxmeer 25 km voor Stichting Alpe d’HuZes, met steun van sponsoren zoals Bolsius en Jumbo. Docenten...

Regio

Daags na de Tour in Boxmeer op 22 juli 2024 biedt voor jong en oud een wielerspektakel. Nieuw dit jaar: dikke banden race voor...

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...